ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Reporterița Drea Humphrey a fost bruscatǎ săptămâna trecutǎ de gărzile de corp ale premierului Justin Trudeau în timp ce aceasta îl întreba pe Trudeau de ce nu a denunțat incendiile de biserici canadiene ca fiind infracțiuni motivate de urǎ, informează LifeSiteNews.

Un membru al gărzii de corp a prins-o de braț pe Drea Humphrey, jurnalistă Rebel News, și a îndepărtat-o cu forța din preajma premierului, când aceasta s-a apropiat de el să-i pună întrebări, în timpul recentei sale vizite în provincia Columbia Britanică. Dat fiind că reporterița este afroamericană iar securistul prim-ministrului era un alb, acest incident ar fi fost stereotipic pentru a declanșa indignarea activiștilor BLM - dar se pare că nu și în cazul în care jurnalista avea de pus o întrebare în apărarea creștinilor. Fiindcă, în dialectica neomarxistă, aceștia fac parte din tagma opresorilor și nu mai contează că sunt ei înșiși oprimați în prezent.

„Ați vorbit despre ultimele greșeli ale Canadei, despre lucrurile din trecut pe care nu le-a făcut bine”, i-a spus ea lui Trudeau. „Când veți vorbi despre cele 20 de biserici vandalizate? Ei incendiază biserici și le vandalizează, iar dumneavoastră nu numiți asta o infracțiune motivată de ură.” Reporterița se referea la protestele care au început de Ziua Canadei prin dărâmarea statuilor reginelor britanice de activiștii de extremă stânga care protestau împotriva torturării înainte de 1990 a copiilor indigeni în școlile-internat catolice finanțate de guvern.

Trudeau a continuat să facă selfie-uri în timp ce Humphrey, membră înregistrată a Independent Press Gallery, a fost dată la o parte cu forța.

Douăzeci de biserici au fost incendiate sau vandalizate în Canada în ultimele trei săptămâni, cel puțin 4 lăcașuri de cult catolice arzând până la temelie numai într-o săptămână. Aceasta s-a întâmplat imediat după intensa mediatizare a descoperirii a sute de morminte nemarcate pe terenul fostelor școli rezidențiale administrate de grupuri religioase catolice, dar finanțate de guvernul canadian.

Pe 2 iulie, Trudeau a declarat: „Este inacceptabil și greșit că în toată țara se petrec acte de vandalism și incendii premeditate, inclusiv împotriva bisericilor catolice”, dar apoi și-a îndulcit critica, spunând:

„Una dintre reflecțiile mele este următoarea: înțeleg furia care există, împotriva guvernului federal, împotriva unor instituții precum Biserica Romano-Catolică. Este reală și este perfect de înțeles, având în vedere istoria rușinoasă de care devenim cu toții din ce în ce mai conștienți”, a continuat Trudeau.

„Nu de asta avem nevoie din partea liderilor noștri politici în acest moment”, a comentat Brian Lilley de la Toronto Sun. „Avem nevoie de cineva care să ia atitudine fermă și să condamne fără echivoc aceste acțiuni. A spune: „Condamn, dar este de înțeles” nu este o condamnare fără echivoc. De fapt, nici măcar nu este o condamnare, pentru că el spune că este de înțeles.”

„Dacă ar fi fost vorba de o moschee supusă unui atac terorist comis de radicali islamiști, Justin Trudeau nu ar fi ezitat să spună fără echivoc că acest lucru este greșit”, a continuat Lilley. Nu s-ar mai găsi nici un „da, dar” în declarația sa - nici măcar acel „este de înțeles”.