ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul canadian al Sănătății, Patty Hajdu, a anunțat la 13 august o creștere a fondurilor pentru funcționarea "locurilor de izolare" din Ontario, pentru a "ajuta" la separarea persoanelor testate pozitiv pentru COVID-19 de restul societății, informează LifeSiteNews

 
"Protejarea canadienilor de COVID-19 și sprijinirea stopării răspândirii este un efort comunitar. Programul "Safe Voluntary Isolation Sites" sprijină municipalitățile din Canada, inclusiv aceste proiecte din Ontario, astfel încât acestea să poată ajuta locuitorii cu locuri sigure pentru autoizolare", a declarat Hajdu în anunțul său. 

Guvernul federal a propus inițial aceste situri în octombrie 2020 și le operează din decembrie. Începând cu 13 august, guvernul lui Justin Trudeau a investit încă 5 milioane de dolari pentru a contribui la extinderea proiectului, totalul depășind acum 100 de milioane de dolari.  

Noua finanțare urmează să fie utilizată pentru a opera nouă locuri de izolare suplimentare în Ontario, cu 1,3 milioane de dolari pentru serviciile sociale din districtul Cochrane pentru cinci situri, 1,5 milioane de dolari pentru comitatul Hastings pentru un sit, 2,2 milioane de dolari pentru două situri în Kenora și 323.000 de dolari pentru un sit în orașul Hamilton.  

Potrivit comunicatului de presă de pe site-ul guvernului Canadei, "Programul privind siturile sigure de izolare voluntară" a distribuit cele 100 de milioane de dolari către mai multe provincii, finanțând situri în Saskatchewan, Columbia Britanică, Noua Scoție și Ontario.  

În luna martie, guvernul federal a acordat 23 de milioane de dolari pentru a opera locuri de izolare în regiunile Ontario Toronto, Peel, York și Durham. În aceste zone, în ultimele șase luni, au existat "1.600 de camere pentru a găzdui persoanele identificate care nu pot să se autoizoleze în siguranță la domiciliu". 

Comunicatul susține că aceste centre sunt necesare deoarece "condițiile de locuire aglomerate și costurile ridicate pot face nesigură sau imposibilă autoizolarea, punând în pericol [persoanele pozitive la COVID], familiile și comunitățile lor". 

Locurile de izolare sunt denumite "voluntare". Cu toate acestea, normele de izolare precizează că natura carantinei obligatorii este determinată de un oficial local de sănătate, iar acești oficiali iau în considerare "statutul de vaccinare" și cât de bine pot "separa" o persoană de celelalte persoane din locuința sa.  

De asemenea, site-ul precizează că vor fi izolați canadienii, indiferent de simptome sau de rezultatele testelor, dacă "autoritatea locală de sănătate publică le-a spus că trebuie să fieizolați" și adaugă că o persoană ar trebui "să urmeze toate sfaturile și instrucțiunile autorității locale de sănătate publică". 

Într-un alt document privind izolările și vaccinările, guvernul federal a declarat că, chiar dacă o persoană este vaccinată și asimptomatică, dar a fost expusă la COVID, "autoizolarea poate fi totuși necesară la discreția unității locale de sănătate publică". 

Anunțul din 13 august îi informează, de asemenea, pe canadieni că "oficialii din domeniul sănătății publice stabilesc persoanele eligibile" pentru locurile de izolare, iar "monitorizarea și raportarea regulată" se vor face în aceste locuri în coordonare cu oficialii.  

Funcționarii din domeniul sănătății publice din Canada nu sunt aleși și li s-a acordat o autoritate fără discernământ asupra cetățenilor în ceea ce privește pandemia COVID-19. Acest tip de autoritate excesivă din partea guvernului, care a fost numită "ilegală" și "neconstituțională", este în prezent contestată în instanță de avocatul pentru drepturi civile Rocco Galati. 

Ca răspuns la anunțul guvernului canadian, Nick Hudson, președintele Panda - o companie de analiză a datelor axată pe "știința deschisă" și pe testarea afirmațiilor datelor internaționale pentru a infirma necesitatea unei "noi normalități" - a comentat pe Twitter: 

"Locurile de izolare sunt voluntare, cu excepția cazului în care nu vrei să te duci".