ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Prezent la o conferință regională pentru investiții în zona de sud-est a Europei, premierul Victor Ponta a vorbit despre aderarea României la zona euro.

Premierul Victor Ponta a declarat joi că un referendum pentru intrarea României la zona Euro, care nu este "ideea lui", ar putea fi organizat eventual în 2017 sau 2018.

"Chestiunea cu referendumul nu este ideea mea, ci am văzut-o în discuţia publică, cu siguranţă însă nu se pune problema să avem acum. Să vedem, în 2017, 2018, dacă suntem pregătiţi pe partea tehnică. Va fi o decizie politică atunci", a spus Ponta conform Cotidianul.

Totuşi, Victor Ponta nu exclude un referendum cu privire la aderarea României la zona Euro. Premierul a arătat că în discuţiile avute săptămâna trecută cu preşedintele Klaus Iohannis, cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, şi cu ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, nu a fost abordată o astfel de variantă, dar a apreciat că este o idee bună.

"În final, dacă se va considera din punct de vedere politic să facem şi un referendum pentru asta...uite, nu m-am gândit în acest moment la asta, dar nu ştiu dacă e o idee rea, e o idee bună", a spus Ponta marți.