ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce a realizat douăzeci de filme la canalul TV  Hallmark , cunoscut pentru poveștile sale de dragoste kitsch și cu iz de biscuiți, actrița conservatoare Candace Cameron Bure s-a alăturat recent, în calitate de director de creație la Great American Family, o rețea de televiziune prin cablu specializată în ceea ce numește divertisment orientat spre familie, potrivit Lifesite.
 
La fel ca aproape orice altă întreprindere americană de divertisment, canalul TV Hallmark a făcut recent pasul către conținutul LGBT, prezentând un „personaj homosexual" în filmul sezonier din 2020, The Christmas House (un cuplu, Brandon și Jake, care discută despre adoptarea unui copil), iar pe 11 decembrie va lansa The Holiday Sitter, o „poveste de dragoste gay" în care un burlac care are grijă de nepoata sa se îndrăgostește de bărbatul vecinului.

Această mișcare nu este surprinzătoare pentru oricine urmărește schimbarea noastră culturală - odată ce termenul „familie" a fost redefinit, era clar că și „family-friendly" va însemna foarte repede ceva foarte diferit. Ceea ce a urmat, de asemenea, a fost previzibil - punerea la pilda publică a tuturor celor care pun la îndoială această nouă versiune de „family-friendly" și apariția filmelor de Crăciun queer. Candace Cameron Bure a aflat acest lucru pe pielea ei atunci când, într-un interviu recent din Wall Street Journal, a declarat că Marea familie americană va evita astfel de povești: „Cred că Marea Familie Americană va păstra căsătoria tradițională la bază", a spus ea. Reacția a fost imediată.

Actrița Jojo Siwa a declarat că a se concentra pe „„familia tradițională" reprezintă o discriminare activă. „Sincer, nu pot să cred... nu numai că ar crea un film cu intenția de a exclude LGBTQIA+, dar apoi ar vorbi despre asta în presă", a scris ea pe Instagram. „Acest lucru este nepoliticos și jignitor pentru o întreagă comunitate de oameni". Postarea a fost rapid împachetată cu comentarii pozitive și afirmații. Vedeta Hallmark Holly Robinson Peete a răspuns: „Du-te și fă conținutul pe care vrei să îl faci, dar de ce insiști să îi pedepsești pe alții? Este judecata pentru mine,. În calitate de mamă mândră a unei persoane LGBTQIA, citatul despre căsătoria tradițională a înțepat. Mândră să fiu pe canalul Hallmark, care înțelege importanța diversității și a incluziunii TUTUROR".

Nimeni, de altfel, nu a explicat cum afirmând că menținerea „căsătoriei tradiționale în centrul" a însemnat „ a pedepsi oamenii” sau a fi „nepoliticos și dureros". Vedeta Hallmark, Hilarie Burton Morgan, a obiectat însă la ideea că poveștile queer nu sunt... tradiționale. „Nu există nimic netradițional în ceea ce privește cuplurile de același sex", a scris ea pe Twitter. Președintele GLAAD, Sarah Kate Ellis, a fost de acord: „Este iresponsabil și dureros pentru Candace Cameron Bure să folosească tradiția ca pretext pentru excludere. Mi-ar plăcea să am o conversație cu Bure despre soția mea, copiii noștri și tradițiile familiei noastre".

Vedeta Fire Island, Matt Rodgers, a adoptat o poziție și mai dură: „Am ajuns să mă aștept la foarte puțin de la Candace Cameron Bure, așa că ceea ce fac cu Candace Cameron Bure și cu multe alte mari vedete din trecut este să le fac praf. Cred că atâta timp cât acești oameni sunt acolo și continuă să își propovăduiască aceleași prostii, ignorați-i, pentru că vor urî asta mai mult decât orice altceva."

Bure, care în mod clar nu a anticipat reacțiile, a lansat un apel la înțelegere. „Toți cei care mă cunoașteți, știți fără îndoială că am o mare dragoste și afecțiune pentru toți oamenii. Mi se rupe absolut inima că cineva ar putea crede vreodată că aș vrea în mod intenționat să jignesc și să rănesc pe cineva", a răspuns ea. „Sunt o creștină devotată. Ceea ce înseamnă că eu cred că fiecare ființă umană poartă chipul lui Dumnezeu. Din acest motiv, sunt chemată să iubesc toți oamenii și o fac. ... Inima mea tânjește să construiască punți și să aducă oamenii cu un pas mai aproape de Dumnezeu, să îi iubesc bine pe ceilalți și să fiu pur și simplu o reflectare a imensei iubiri a lui Dumnezeu pentru noi toți."

„Pentru membrii mass-media responsabili de folosirea acestei oportunități pentru a alimenta flăcările conflictului și ale urii, am un mesaj simplu: Vă iubesc oricum", a continuat ea. "Celor care urăsc ceea ce prețuiesc și care mă atacă online: Vă iubesc. Celor care au încercat să-mi asasineze caracterul: Vă iubesc. Tuturor celor care citesc acest articol, indiferent de rasă, credință, sexualitate sau partid politic, inclusiv celor care au încercat să mă intimideze cu injurii: vă iubesc."

Nimic din toate acestea, desigur, nu va fi de folos. Detractorii lui Bure nu sunt interesați să audă de ce crede ea ceea ce crede. Ei sunt interesați să o forțeze să își schimbe opiniile. Sarah Kate Ellis de la GLAAD a observat că Bure este „în dezacord cu o majoritate din ce în ce mai mare de oameni de credință, inclusiv oameni de credință LGBTQ, care știu că cuplurile și familiile LGBTQ merită dragoste și vizibilitate... Dacă planul GAF este de a exclude în mod intenționat poveștile despre cuplurile LGBTQ, atunci actorii, agenții de publicitate, platformele de cablu și streaming și companiile de producție ar trebui să ia notă și să se gândească serios dacă vor să fie asociați cu o rețea care consideră excluderea ca fiind una dintre valorile sale".

Și așa începe. La fel ca orice altă companie care dorește să producă povești pentru consumul public, Marea Familie Americană va fi nevoită să facă o alegere. Dacă refuză să participe la normalizarea unor stiluri de viață care, în opinia lor, încalcă principiile creștinismului, atunci mișcarea LGBT va invoca zeii pieței pentru a-i face să plătească. Majoritatea companiilor au decis să plece genunchiul. Vom vedea dacă Marea Familie Americană le va urma exemplul.