Centenarul Marii Uniri este sărbătorit la Arad printr-o manifestare culturală care va avea ca motto „Un moment de reculegere pentru Marea Generație a CENTENARULUI. Un moment de reflecție pentru Actuala Generație”. Cu această ocazie, se va aprinde, ca un simbol, Candela Marii Uniri.

Astfel,  Asociația Română de Istorie a Presei, împreună cu Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad organizează, la Arad, în perioada 20-21 aprilie 2018, Congresul Internațional de Istorie a Presei, cu tema „Presa Marii Uniri”, informează Rador.

Laboratorul ImunoMedica


Parteneri ai manifestării sunt Academia Română, universități din România, Serbia, Ungaria, Turcia, Societatea de Științe Istorice din România, Asociația de Istorie Balcanică, Asociația Istoricilor din Republica Moldova, Centrul Cultural Municipal Arad, Centrul Județean Cultural Arad, Arhiepiscopia Aradului, Consiliul Județean Arad, Primăria Municipiului Arad, Biblioteca „A.D.Xenopol” a jud. Arad, instituții muzeale și media reprezentative. 

Peste 100 de cercetători, profesori, jurnaliști, bibliotecari din România și din țările în care există comunități de români vor fi prezenți la această manifestare, care va debuta, vineri, 20 aprilie, ora 10: 00 în Sala Regele Ferdinand a Primăriei Municipiului Arad.

Cu acest rganizatorii vor aprinde CANDELA MARII UNIRI. Un simbol al luminii călăuzitoare, aceea care i-a ajutat pe cei care au luptat pe front în Marele Război, cea care  i-a iluminat pe toți românii și mai ales pe Marii Bărbați de Stat ai Aradului care au gândit, organizat și proclamat Marea Unire la Alba Iulia la 1 Decembrie 1918: Vasile Goldiș, Ștefan Cicio-Pop, Ioan Suciu 


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.