ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cristian Deliorga și Gheorghe Stan vor fi, judecători la CCR, după ce au fost votați de Parlament. Cei doi au obținut cele mai multe voturi, scrie evz.ro

omisia juridică din Senat a dat marți raport de admitere pentru trei din cei patru candidați înscriși pentru un mandat de judecător la Curtea Constituțională a României (CCR).

Este vorba de Cristian Deliorga - propus de grupul parlamentar PSD, Cătălin Daniel Fenechiu - din partea PNL și Ovidiu Mircea Ursuța Daraban - propus de USR.

Candidatura lui Gheorghe Iancu a fost respinsă întrucât nu a avut susținerea vreunui grup parlamentar, a precizat președintele Comisiei juridice, Robert Cazanciuc.
„În conformitate cu Hotărârea Biroului permanent al Senatului din data de 3.05.2019, în temeiul art. 5, alin. 5, din Legea 47/1992, cu completările și modificările ulterioare, privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale a României, până la data de 6.05.2019, ora 18,00, au fost depuse, la Comisia juridică, de disciplină, imunități și validări a Senatului, următoarele candidaturi de judecător la Curtea Constituțională a României, din partea grupurilor parlamentare: grupul parlamentar PSD - Cristian Deliorga; grupul parlamentar PNL - Cătălin Daniel Fenechiu; grupul parlamentar USR - Ovidiu Mircea Ursuța Daraban și un candidat fără susținerea vreunui grup parlamentar - Gheorghe Iancu”, se arăta într-un comunicat semnat de președintele Comisiei juridice din Senat, Robert Cazanciuc.


Decizia referitoare la cel care va ocupa funcția de judecător la CCR din partea Senatului va fi luată de plen.