ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputatul independent fost userist Mihai Polițeanu a anunțat, luni, că a fost ales primar al municipiului Ploiești în urma scrutinului electoral de duminică.

"Dragi ploieșteni, vă mulțumesc pentru că vă pasă de orașul nostru. Sunt copleșit și onorat de încrederea pe care mi-ați acordat-o! Dragi prieteni, colegi, susținători, voluntari care ați fost alături de mine în această campanie, vă mulțumesc! Dragi ploieșteni, această victorie vă aparține. Ați îngenuncheat un sistem corupt, osificat de trei decenii la conducerea Ploieștiului. Echipa mea a înfăptuit un miracol nemaiîntâlnit la nivel național arătând că o echipă de cetățeni onești și determinați poate trezi la viață o comunitate care să privească spre viitor cu speranță. De astăzi sunt primar ales al Ploieștiului, din octombrie noul primar al Ploieștiului", a scris Polițeanu pe pagina sa de Facebook.
 
Conform datelor postate pe site-ul său, Mihai Polițeanu este licențiat în Filosofie al Universității București și absolvent, cu bursă în străinătate, al Masteratului de Studii ale Naționalismului din cadrul Universității Central Europene (fondată de George Soros în Budapesta).

Începând din decembrie 2020 este deputat USR, iar din octombrie 2022 este deputat independent.

"În 2018, am conceput, am lansat ideea, am construit parteneriatele necesare (31 de organizații civice și partide politice) și am declanșat la nivel național a doua cea mai mare inițiativă legislativă cetățenească după "Fără penali în funcții publice" - "Oameni noi în politică", o inițiativă de liberalizare și democratizare a legislației electorale. (...) Am realizat multe în anii în care am fost implicat activ în mișcarea civică din România, dar în 2019 am decis că e nevoie de o asumare mai directă a luptei pentru schimbare și am făcut pasul spre politică. Timp de trei ani am fost membru USR. În toamna lui 2022 am demisionat din USR, dezamăgit de subordonarea USR Prahova față de PNL la nivel local și județean. Împreună cu mai mulți colegi și prieteni, am decis să punem bazele și să construim o alternativă pentru Ploiești la actuala clasă politică locală", se precizează pe site-ul menționat.

Cine este Polițeanu

Polițeanu este deputat, fiind ales din partea USR. Acesta a ajuns deputat după o carieră de așa-zis activism civic, care a inclus proteste în Parlament și sesizarea DNA după adoptarea OUG 13/2017. Sesizarea acestuia a generat o anchetă penală neconstituțională, după cum a constatat ulterior CCR.

Tot Polițeanu este cel care a sesizat Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) în legătură cu teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă.

Pentru funcția de primar s-au luptat 10 candidați:

Cristian Nica (PNL),
Florian Săraru (AUR),
Liviu-Andrei Volosevici (PSD),
Răzvan Enescu (Alianța Dreapta Unită),
Cristina Toma (România ECO - Echitate, Comunitate și Onestitate),
Cătălin Beciu (Partidul Național de Centru),
Marian Doru (Partidul Patrioților),
Elena Dolniceanu (Partidul România în Acțiune),
Mihail Urzeală (Partidul Ecologist Român),
Laurențiu Mihai Polițeanu (independent).