ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cântărețul și compozitorul Kid Rock a anunțat că își va anula toate concertele din orașele sau spațiile în care participanții la eveniment sunt obligați să poarte mască și/sau să fie vaccinați împotriva COVID-19, informează The Epoch Times.

Într-o înregistrare video postată pe Instagram, artistul, pe numele său adevărat Robert James Ritchie (Bob Ritchie), a confirmat că mai multe orașe americane au fost deja scoase de pe lista turneului său din cauza cerințelor de vaccinare sau a obligativității purtării măștii.

Cei care și-au cumpărat bilete pentru concerte programate să aibă loc în astfel de locuri „își vor primi banii înapoi, pentru că nici eu nu voi apărea”.
 
„Dacă credeți că voi merge acolo să declar "Nu-mi spuneți cum să trăiesc", "Noi, Poporul", în timp ce oamenii își prezintă cardurile de vaccinare și poartă măști, să știți că acest lucru nu se va întâmpla”, a spus el în videoclip.
 
„We the People” conține versuri critice la adresa președintelui Joe Biden, a mișcării Black Lives Matter și a consilierului pe probleme de COVID-19 de la Casa Albă, Anthony Fauci. Lansat luni, single-ul s-a aflat în fruntea mai multor clasamente neoficiale cu single-uri achiziționate de pe iTunes, potrivit unor relatări de presă.
 
Kid Rock a mai spus în filmare că el crede, totuși, că, până la începerea turneului său, mai multe orașe își vor fi ridicat deja restricțiile.
 
„Credeți-mă, am verificat toate informațiile pe acest subiect și există un consens că se vor face toate aceste lucruri (se va renunța la măsurile Covid impuse - n.n.), dacă există în aceste locații; nu știu să existe, dar dacă există, vor dispărea până când ajungem în orașul dumneavoastră”, a adăugat autorul piesei „Bawitdaba”. „În caz contrar, aveți încredere în mine, nu trebuie să vă faceți griji. Vă veți primi banii înapoi, pentru că nici eu nu voi apărea.”
 
Printre orașele pe care le va ocoli se numără Buffalo, New York, Toronto, precum și „alte câteva orașe”, a precizat Kid Rock.
 
Anunțul a fost făcut la doar câteva zile după ce cântărețul și compozitorul Neil Young i-a solicitat furnizorului de streaming audio Spotify să îi șteargă muzica disponibilă acolo din cauza dezacordului său față de podcastul lui Joe Rogan (aici puteți asculta un episod în care l-a avut ca invitat pe Robert Malone), acuzând atât Spotify, cât și pe Rogan de promovarea unor presupuse dezinformări cu privire la COVID-19. La câteva zile după aceea, cântăreața Joni Mitchell, în vârstă de 78 de ani, a anunțat că își va retrage, la rândul ei, piesele de pe această platformă.
 
Într-o scrisoare postată online, Young le-a dat un ultimatum celor de la Spotify: fie elimină melodiile lui, fie suspendă podcastul lui Rogan, care este ascultat de milioane de oameni.
 
„Îl pot avea fie pe Neil Young, fie pe Rogan. Nu pe amândoi”, declara Young, în vârstă de 76 de ani, în mesajul său postat săptămâna trecută. „Vreau să anunțați imediat Spotify, ASTĂZI, că vreau ca toată muzica mea să dispară de pe platforma lor”, a adăugat el.

Rogan nu a făcut niciun comentariu public referitor la acest subiect.
 
Un purtător de cuvânt al Spotify a declarat pentru The Wall Street Journal la sfârșitul lunii ianuarie: „Vrem ca toată muzica și conținutul audio din lume să fie disponibile pentru utilizatorii Spotify. Odată cu aceasta vine și o mare responsabilitate în găsirea unui echilibru între siguranța pentru ascultători și libertatea creatorilor”.