ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Ucraina s-ar putea dezintegra în mai multe state din cauza politicii țărilor occidentale, a declarat marți secretarul Consiliului Securității Rusiei, Nikolai Patrușev, într-un interviu acordat oficiosului rus Rossiiskaia Gazeta, citat de EFE și Agerpres.

"Rezultatul politicii Occidentului și al regimului de la Kiev, aflat sub controlul acestuia, nu poate fi decât dezintegrarea Ucrainei în mai multe state", a afirmat Patrușev, adăugând că "scenariile tragice ale crizelor mondiale din ultimii ani și de astăzi sunt provocate de Washington".

El s-a pronunțat în favoarea planurilor de "demilitarizare" a Ucrainei în cadrul "operațiunii speciale militare" ruse pe motiv că reînarmarea țării vecine ar "reprezenta o amenințare pentru Rusia", inclusiv din punctul de vedere al "dezvoltării și utilizării armelor nucleare, chimice și biologice".

"În încercarea de a zdrobi Rusia, americanii - prin protejații lor de la Kiev - au decis să creeze un antipod la țara noastră, alegând cu cinism Ucraina pentru aceasta și încercând să dezbine un popor, în esență, unit", a spus Patrușev, fost director FSB (ex-KGB).

În interviul adresat publicului din țara sa, secretarul Consiliului Securității Rusiei a insistat asupra faptului că "astăzi, singurul lucru care unește popoarele care trăiesc în Ucraina este frica de barbaria batalioanelor naționaliste".

Săptămâna trecută, armata rusă a recunoscut pentru prima oară că are în vedere nu doar "eliberarea" Donbasului, dar și deschiderea unui coridor terestru către Crimeea anexată în 2014 și totodată accederea la regiunea separatistă Transnistria, din estul Republicii Moldova, locuită de o majoritate rusofonă.


Kievul acuză Moscova de "agresiune neprovocată" și genocid împotriva poporului ucrainean.

Președintele rus Vladimir Putin, care a declanșat un război pe scară largă împotriva Ucrainei la 24 februarie, și-a explicat decizia prin necesitatea de a lupta împotriva naziștilor din cadrul conducerii de la Kiev, mai amintesc sursele citate.