ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marile magazine desfășoară constant promoții atractive care ne fac să cumpărăm mai mult decât avem nevoie. Un studiu realizat de Organizația pentru Protecția Consumatorilor – InfoCons arată că aproximativ 35% din alimentele pe care le achiziționăm ajung să fie aruncate la gunoi, constituind ceea ce specialiștii numesc ”risipă alimentară”.

”Pe valorile pe care noi le-am analizat 35% din tot ceea ce cumpărăm ca și alimente le aruncăm la gunoi, din trei motive: cumpărăm prea mult în loc să cumpărăm mai puțin și mai des, nu suntem foarte atenți la modul de depozitare al produselor și la promoțiile din magazine. Puțină lume știe că fiecare sertar, fiecare raft din frigider are temperaturi diferite și dacă nu punem produsele unde trebuie, chiar dacă sunt în termenul de valabilitate se strică. Trebuie să fim atenți și la promoții, pentru că dacă nu suntem atenți putem fi păcăliți foarte ușor. În general la promoții termenul de valabilitate este foarte scurt, nu poți consuma întreaga cantitate și arunci mai mult decât ai crezut că poți consuma, dar banul l-ai scos din portofel”, a declarat pentru Super-Hrana Sorin Mierlea, președintele Organizației pentru Protecția Consumatorilor (InfoCons).

O soluție pentru a evita risipa alimentară la îndemna tuturor consumatorilor este aceea de a cumpăra produse la gramaje cât mai mici, adică exact atât cât poți consuma.

Articolul integral poate fi citit AICI.