Ion Cristoiu, unul dintre jurnaliștii care a scris istorie pentru presa românească, s-a trezit marți cu o notificare de la Adevărul Holding, în care era anunțat că îi încetează contractul de colaborare cu publicația Historia, scrie capital.ro.


Ion Cristoiu a fondat în anul 1996 revista lunară Dosarele Istoriei. Aceasta a apărut 127 de numere, până în anul 2007, când a fost vândută lui Dinu Patriciu și transformată în Historia. Promisiunea nescrisă a patronului de atunci a fost ca celebrul jurnalist să rămână cu un contract pe drepturi de autor pe viață.

Ion Cristoiu a continuat să se implice la publicația pe care chiar el a creat-o până marți, 9 aprilie, când, fără niciun avertisment, a primit o înștiințare în care i se spunea că nu va mai colabora cu Historia.

Probabil, scrie capital.ro, celebrul jurnalist a fost dat afară din cauza criticilor constante la adresa Adevărul, publicație pe care a numit-o în mai multe rânduri „gazeta de perete a SIE”.

„Ion Cristoiu a fondat în anul 1996 revista lunară „Dosarele Istoriei”, aceasta a apărut 127 de numere, până în anul 2007, când a fost vândută lui Dinu Patriciu și transformată în Historia”, scrie jurnalista Anca Andrei.2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.