ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Otrăvește lumea prin piețe cu lapte, brânză și alte chestii produse în ograda lui insalubră. Își face singur țuică la cazan, peste limita de consum propriu calculată de stat, și mai dă și cunoscuților, furând bugetul pentru că nu plătește accize. Este cel mai al dracului evazionist cu pământul lui de pe urma căruia, dacă îl lucrează, sigur face profit fără a plăti impozit, iar dacă nu-l lucrează privează nația de roadele lui și subminează dreptul orășenilor de a mânca mai ieftin, scrie jurnalista Oana Osman într-un editorial publicat în ziarul Capital și preluat de site-ul agrointel.ro.

Țăranul s-a născut infractor”, se intitulează articolul Oanei Osman, în care vorbește, cu ironie fină, despre modul în care statul român și birocrații de la Bruxelles s-au năpustit asupra țăranului român, bombardându-l cu reguli, taxe și controale aberante.

„Ce știe țăranul cu ce se mănâncă producția de lapte? Nu mai poate fi lăsat de capul lui! Accesul în alte piețe decât în localitatea unde produce i-a fost deja interzis pentru brânză. Nici să vândă ouă nu se mai califică orice deținător de găini, chiar dacă le crește mai sănătos decât marile ferme, iar la produse din carne îi stă în cale o listă uriașă de autorizări și avize pe bani grei.

„Prototipul țăranului inconștient, cu marfă murdară, nu e depășit în prioritățile de acțiune ale politicienilor decât de imaginea de evazionist înrăit a acestuia. Se cere deci o ofensivă fiscală! Te poți baza pe el să declare cinstit cât câștigă? Sigur că nu, e sămânță rea! Nu poți verifica, însă, nici cât vinde, că ar trebui pus câte un agent fiscal după fiecare mămăiță evazionistă, așa că stabilești din oficiu, în birourile din București, cam cât se produce și se câștigă la fiecare cultură și reții un impozit fix pe un venit prezumat, chiar dacă nu are legătură cu realitatea. Dacă nici asta nu-i scoate din piață pe micii infractori cu sapă, pregătești impozite mai mari și pe proprietate și îi forțezi să vândă pămîntul. Dar nu-i mai lași să facă de capul lor nici vânzarea. Îi obligi cu o lege să consulte toți vecinii și să dea înainte statului dreptul de a cumpăra, că, doamne ferește, vin străinii aceia fără scrupule din UE, ne cumpără țara și se alege iar praful de agricultură.”