Capitala și 18 județe din sudul și estul țării vor intra miercuri dimineața sub o atenționare Cod galben de vânt puternic, cu viteze la rafală de până la 75 km/h, valabilă pe tot parcursul zilei, conform Administrației Naționale de Meteorologie. 

Astfel, între orele 10:00 și 21:00, vântul va avea intensificări susținute în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei, precum și în sudul Moldovei, cu rafale de 55 - 65 km/h și temporar 70 - 75 km/h. 

Județele atenționate de meteorologi sunt: Constanța, Tulcea, Galați, Brăila, Călărași, Vrancea, Buzău, Giurgiu, Prahova, Dâmbovița, Teleorman, Argeș, Olt, Vâlcea, Dolj, Gorj, Mehedinți și Ilfov, inclusiv municipiul București. 

În paralel, este în vigoare și o informare meteo de furtuni, valabilă până miercuri, la ora 21:00. Meteorologii avertizează că în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie și căderi de grindină. Cantitățile de apă vor depăși, în perioade scurte de timp sau prin acumulare, 15-25 l/mp. 

În cursul zilei de 1 mai, vântul va avea local și temporar intensificări în majoritatea regiunilor, cu rafale în general între 45 și 55 km/h.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.