ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Una dintre beneficiarele fondurilor europene dislocate prin Planul Național de Redresare și Reziliență ÎN URMA PANDEMIEI este strategia de „planificare familială din România”, care va încasa 10 MILIOANE DE EURO pentru cabinetele unde tinerele cupluri vor fi asistate la contracepție și avort. Iar asta, în contextul în care INS a anunțat că în 2020 s-au născut în țara noastră cei mai puțini copii din ultimii 90 de ani, iar Guvernul dorește creșterea vârstei de pensionare până la 70 de ani, pe fondul diminuării forței de muncă. Cum se „redresează” România? Făcând și mai multe avorturi, numite ipocrit „drepturi sexuale și reproductive” ale femeii, după cum anunță cu mândrie Adriana Radu pe pagina Asociației „Sexul vs. Barza”, principalul promotor al așa-zisei „educații sexuale” contraceptive și abortive din România.

„Sunt bucuroasă să vă spun că, în această etapă, din Planul Național de Redresare și Reziliență, 10 milioane de euro sunt alocate cabinetelor de planificare familială din România. Ca asta să se întâmple, am muncit mult: întâlniri, calcule, studiu de nevoi. (*Procesul nu s-a terminat.) Această muncă e ceea ce numim „advocacy” pentru sănătatea reproductivă”, anunța Adriana Radu pe Facebook, în aceeași postare în care făcea un apel ca cei care se bucură de asemenea „realizări” să redirecționeze 3,5% din impozitul pe venit pentru a stimula Barza să reglementeze Sexul mai departe în România. 
 

Miercuri s-a publicat și PNRR-ul, ale cărui clauze au fost prea puțin dezbătute până pe 31 mai, când a fost transmis la Bruxelles. Ele nu au fost necunoscute și pentru „beneficiarii” milioanelor de euro care vor descuraja în continuare natalitatea în România, accelerând criza demografică și economică. Rămâne întrebarea: ce treabă au asemenea politici cu strategia națională de redresare în urma pandemiei și cu fondurile alocate în această direcție? Sau dacă e cu „sănătate”, atunci putem „investi” și în prezervative, că doar și alea „protejează”, deși nu împotriva coronavirusului?