ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pentru prima dată, cinstitul Cap al Sfântului Apostol Toma, păstrat la Mănăstirea „Sfântul Ioan Teologul” din Insula Patmos, Grecia, a fost adus, astăzi spre închinare, în România.

Prima oprire a delegației a fost la Biserica Greacă din București, unde corpul diplomatic al Ambasadei Greciei în România, împreună cu credincioșii eleni și români s-au închinat sfintelor moaște, informează Trinitas TV într-un reportaj.

De aici, sfintele moaște au plecat spre Mănăstirea Pantocrator din Teleorman ctitorită de filantropul George Becali, cu ocazia hramului mănăstirii, serbat în Duminica a 3-a după Paști, după cum a informat ActiveNews. În Duminica Mironosițelor este cinstită și Sfânta Mironosiță Maria Magdalena ale cărei Moaște se păstrează în Paraclisul Mănăstirii, anunță Basilica.

Cu ocazia pelerinajului, vor fi aduse și racla cu mâna dreaptă a Sfintei Ecaterina din orașul Katherini, Grecia, precum și icoana Maicii Domnului de la Meteora. Anul trecut, la hramul de Duminica Mironosițelor, când au fost aduse cea mai veche icoană a Maicii Domnului, pictată - conform tradiției - de Sfântul Apostol și Evanghelist Luca, precum și moaștele Sfântului doctor și ierarh Luca al Crimeei, s-a înregistrat un fenomen ceresc miraculos.

Încă de ieri, circa trei mii de oameni au ajuns la Mănăstirea Pantocrator din Drăgănești-Vlașca, pentru a se ruga la sfintele moaște, transmite Jurnalul de Argeș. Astăzi, alte mii de oameni s-au pus la coadă pentru a ajunge să se roage la moaștele Sfântului Apostol Toma, care au fost aduse special din Grecia pentru prima dată în România. Se spune că cei care se roagă cu credință la capul Sfântului Toma practic ating trupul lui Iisus Hristos care a înviat din morți, asemenea Apostolului pe nedrept supranumit necredincios. Mai curând i se potrivește și lui cuvântul „Cred Doamne! Ajută necredinței mele!” (Marcu 9, 24).

Duminică, în zi de hram, de la ora 9:15 va fi oficiată Sfânta Liturghie arhierească, iar de la ora 18:00 slujba Vecerniei și Paraclisul Sfintei Ecaterina. Slavă lui Dumnezeu pentru toate!