ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Doi dintre medicii de la Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta", acuzați că primeau mită de la pacienți, vor fi duși la Tribunalul București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, anunță Știripesurse. Potrivit unor surse judiciare, este vorba de Cristian Paleru și Cornel Petreanu, doi medici cunoscuți în chirurgia toracică.

Totodată, alți șase medici de la "Marius Nasta" au fost plasați sub control judiciar, urmând să fie cercetați în stare de libertate.

Anchetatorii au pus sechestru pe bunurile mobile și imobile deținute de patru medici, dar și pe sumele deținute de aceștia în conturi bancare, în vederea confiscării speciale și a confiscării extinse, deoarece, în urma efectuării investigațiilor financiare, au rezultat diferențe semnificative între veniturile licite și bunurile dobândite în ultimii 5 ani.

 
Valoarea sumelor și bunurilor indisponibilizate de procurori se ridică la peste 800.000 de euro.


Rețeaua șpăgii din Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București este mult mai amplă decât pare la prima vedere, Adjunctul instituției, Cristian Plută, reținut de DNA, lăsa să se înțeleagă, din discuții, că poate influența orice structură de putere din țara aceasta. De la prim-ministrul României până la procurori, polițiști sau generali importanți. Din documentele și interceptările DNA se dezvăluie imaginea unui sistem al cărui scop era să controleze achzițiile publice din toate spitalele bucureștene aflate în subordinea Primăriei Generale, dezvăluie Evenimentul Zilei.

Conform sursei citate, rețeaua șpăgii din ASSMB, destructurată de procurorii DNA, urmărea obținerea controlului asupra banilor publici. Cristian Plută, directorul adjunct al instituției, povestea, conform documentelor din anchetă, că în spate său este o structură. Aceasta, spunea el, într-o discuție înregistrată de DNA, poate influența orice factor de putere din România. Și dădea ca exemplu, Guvernul României, inclusiv pe premier, partide, dar și oameni din poliție și parchete. Iar omul de legătură era, conform lui Plută, Silviu Stăncilă, fost avocat, arestat în dosar.

tăncilă a fost cel care avea interes să pună oamenii la conducerea spitalelor din subordinea ASSMB. Informația a fost prezentată de procurori în dosarul de anchetă. Scopul era de a controla achizițiile de milioane de euro pentru dotări, lucrări de construcții și reabilitare etc.

Unul dintre personajele din „structura” lui Stăncilă era și managerul Spitalului Colentina, George Mirel Cristescu. Acesta i-ar fi dat mită lui Cristian Plută, conform DNA, 20.000 de euro. Banii au fost aduși într-o pungă de hârtie la un restaurant din Bcuurești. În schimb, adjunctul ASSMB urma să-i aranjeze promovarea la conducerea spitalului.