ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La Alba Iulia s-a scris istorie! Pe 9 iunie ducem lupta veacului nostru și contribuim la istoria de AUR a României! Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, a ajuns, joi, 16 mai, în Alba Iulia.
 
În urma unui flashmob organizat în centrul orașului participanții au ajuns în Cetatea Alba Carolina, cea mai mare cetate din România, care stă în picioare de mai bine de 300 de ani.

George Simion, președintele AUR, care a făcut un adevărat tur de forță joi, fiind prezent în București dimineață, la Turda la prânz și la Alba Iulia după-amiază, a deschis seria discursurilor spunându-le sutelor de oameni prezenți că se află la eveniment alături de oastea veacului nostru pentru că și noi trebuie să câștigăm bătăliile acestor ani așa cum domnitorii noștri bravi le-au câștigat înaintea noastră.

”Am venit în fața voastră astăzi, după cum mergem prin toată țara, cu domnitorii noștri, cu eroii noștri care au luptat pentru țară, ca să trezim România! Datorită lor avem o țară și datorită lor ne numim astăzi România. Din 2004 n-am lipsit în niciun an de la manifestările dedicate zilei naționale la Alba Iulia! Dumnezeu să vă binecuvânteze pe fiecare dintre voi aici, la Alba Iulia. Aveți oameni care luptă pentru istoria noastră adevărată!  Astăzi, cetățenii noștri, din păcate, sunt adormiți, sunt în adormire și trebuie să-i trezim! S-au păcălit de prea multe ori cu acești tâlhari care au condus țara timp de 34 de ani! Au votat prea mult și și-au pus speranța în unii care i-au trădat și astăzi nu mai au încredere în nimic. Oamenii sunt scârbiți și nu mai vor nimic, nu mai au speranță în ochi. Tocmai de aceea venim cu acești domnitori ca să îi trezim. Pentru că mai este încă în sângele nostru pofta de dreptate și de suveranitate”, a spus George Simion.

”În județul Alba noi pe afișele electorale l-am pus pe Avram Iancu pentru că vrem dreptate acum în 2024 și pentru că la Înalta Poartă de la Bruxelles, de astăzi, din păcate am trimis slugi, am trimis oameni care au stat în genunchi și au luat tot ce li s-a dictat. De aceea nu suntem în Schengen. De aceea, mincinoșii ăștia care controlează aproape toate televiziunile, ies și spun ca să vă păcălească că noi suntem în Schengen, că am intrat din 31 martie. În care Schengen am intrat? Produsele noastre stau cu orele, la fel ca șoferii noștri de camioane, în vămi. Asta nu e dreptate. Asta nu e egalitate. Nu asta ni s-a promis când am intrat în Uniunea Europeană”, a mai precizat președintele AUR.

George Simion a conchis, apoi: ”Este timpul să ne trezim, români! Au încercat să ne îngroape. Dar n-au știut că suntem semințe. Renaștem din resturi împrăștiate în istorie și ne regrupăm ca armatele române distruse la Stalingrad în câteva secunde. Ridicați-vă în picioare pentru ce-i al vostru! Duceți lupta veacului nostru pentru independență, pentru suveranitate, pentru a nu mai fi o colonie. Este timpul ca cineva să lupte pentru români!”
 
VIDEO:

 
Claudiu Târziu, președintele CNC al AUR și candidat pentru Parlamentul European, le-a mulțumit celor prezenți pentru participarea numeroasă, reamintindu-le importanța votului din 9 iunie.

”Știam că la Alba Iulia vom fi primiți cu căldură, dar nici chiar așa. Vreau doar să vă reamintesc de ce trebuie să învingem pe 9 iunie în primele alegeri din acest an, alegerile locale și alegerile pentru Parlamentul European. Trebuie să învingem dacă vrem să mai salvăm ceva din România și ce se poate din Uniunea Europeană. Poate că vi se pare că e o viziune prea sumbră, dar nu e deloc sumbră, e foarte realistă. Astăzi, ne aflăm într-un moment crucial în care putem să ne decidem destinul, să schimbăm drumul dinspre prăpastie – acolo unde ne conduc de la București Nicu și Marcel și de la Bruxelles Ursula von der Leyen. Deciziile luate la Bruxelles, acceptate cu capul plecat la București, ne costă pe toți. Dacă ni se interzice încălzirea cu lemne suferim aproape toți. Și nu vom mai avea voie să ne încălzim cu lemn. Cu lemnul nostru, pe care altminteri îl taie cu frenezie firmele lor și îl toacă și îl fac bani și nouă nu ne rămâne nimic. Nu ne rămân nici păduri, nu ne rămân nici bani. Suntem doar la mâna lor. Dacă ne închid minele și noi nu mai putem folosi cărbunele pentru producția de energie, ne afectează pe toți, pentru că prețul crescut la energie face să crească toate celelalte prețuri și simțim în buzunarul nostru și simțim pe pielea noastră: nu ne putem dezvolta, nu putem spera la o viață decentă, nu ne putem educa așa cum trebuie copiii, nu putem dezvolta o rețea spitalicească în care să trăim și nu să murim, nu putem multe fără bani. Iar banii noștri depind de deciziile lor. De aceea, dragi prieteni, trebuie să alegem bine pe 9 iunie între libertate și sclavie, între prosperitate și sărăcie, între suveranitate și vasalitate, între pace și război, între viață și moarte. O facem votând de la un capăt la altul AUR: 5 buletine de vot, de 5 ori sigla AUR, 5 ștampile pe candidații noștri. Nu există niciun fel de altă alegere!”.

Laura Gherasim, candidat AUR pentru Parlamentul European, le-a adus aminte celor prezenți că trebuie să știe cine sunt eroii care au făcut posibil ca noi astăzi să fim aici.

”În 23 noiembrie, Vasile Niculescu, împreună cu căpitanul Precup, au traversat Carpații într-un avion cu carlinga deschisă la – 40°C, la o altitudine de 2600m. Erau îmbrăcați foarte gros și erau dați cu parafină pentru a face față gerului năprasnic. Aveau cu ei un document extrem de important. Este documentul a cărui consecință, astăzi, putem spune că este cel mai mare eveniment istoric al României: Marea Unire. Când au aterizat la Blaj, pe Câmpia Libertății și au fost întâmpinați de oameni entuziaști, frumoși, minunați, ca voi, ca noi toți aici, erau atât de înghețați că a fost nevoie să fie extrași din avion. Oamenii s-au bucurat și în modul lor neconvențional, au semnat pe pânzele avionului. Noi astăzi n-am venit cu un avion deschis, cu carlinga deschisă. Am venit însă cu inimile deschise. Deși, dacă ar fi fost nevoie, am fi făcut-o. Iar inima noastră este deschisă către toți românii care au plecat din România. Avem nevoie de românii noștri acasă în România! Români care să construiască aici pe teritoriul României. Avem nevoie de familia făcută din mamă – femeie, tată – bărbat, care împreună cresc copii frumoși, sănătoși, viitori cetățeni ai României. În 9 iunie este momentul să înfăptuim ceva. Este momentul pentru o schimbare și este timpul să spunem: Dreptate pentru România! Dreptate pentru noi toți! Să punem mână de la mână, să muncim și să facem acea schimbare de care deopotrivă și România, și Uniunea Europeană, au atâta nevoie!”.

Călin Matieș, candidatul AUR la Primăria Alba Iulia, aclamat de mulțime, a întrebat: ”Ce vrea județul Alba? Schimbare!, Ce vrea județul Alba? Schimbare! Ce vrea județul Alba? Schimbare! și, a continuat: Și schimbarea vine de la AUR! Noi, noi putem să schimbăm județul Alba! Noi putem să oferim oamenilor o alternativă! De aceea toți, și fiecare dintre noastră trebuie să lămuriți cel puțin 10 oameni să voteze AUR. Ca AUR să triumfe, AUR să câștige alegerile. Forța AUR!”.

Dan Corneliu Olar, candidatul AUR pentru CJ Alba, a susținut, pe scenă, că cel mai adevărat lucru în viață, cel mai sincer, pe undeva cel mai corect, e că toți murim, că timpul trece, că îmbătrânim și întrebarea e cum vrem să-și amintească lumea de noi, cum vrem să-și amintească noile generații, ce moștenire le lăsăm?