ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cardinalul Ierusalimului, Pierbattista Pizzaballa, văzut drept următorul Papă, se află într-o vizită pastorală în Gaza pentru a transmite "un mesaj de speranță, de solidaritate și de sprijin" în teritoriul distrus de cele peste 7 luni de război, a anunțat joi Patriarhia latină a Ierusalimului, transmite Agerpres.

"Preafericirea Sa, Cardinalul Pierbattista Pizzaballa, Patriarhul Ierusalimului a intrat în Gaza și s-a alăturat pentru o vizită pastorală parohiei Sfintei Familii din orașul Gaza", indică, într-un comunicat de presă, această patriarhie catolică a cărei eparhie include Cipru, Iordania, teritoriile palestiniene și Israelul.

"Vreau să trimit un mesaj clar factorilor de decizie. Ajunge cu crimele! Războiul trebuie să ia sfârșit, iar căile pentru diverse ajutoare trebuie deschise pentru a evita o criză umanitară iminentă", a declarat Eminența Sa într-un comunicat de presă, citat de LifeSiteNews.

În declarația sa, Pizzaballa a remarcat că "amploarea distrugerilor la care am fost martor este incredibilă, iar condițiile de trai precare, cum ar fi lipsa apei și a electricității și absența securității, sunt îngrozitoare".

"Locurile cu care eram oarecum familiarizat sunt de nerecunoscut. Este foarte greu să găsești o casă intactă. Am călătorit în tăcere", a mai spus el în timpul unei conferințe de presă recente.
 

În vârstă de doar 58 de ani, Pizzaballa a apărut ca un posibil candidat principal la conducerea Bisericii Catolice la următorul conclav, potrivit jurnalistului Edward Pentin. El este văzut ca un "moderat" cu mai puțin bagaj decât anumiți potențiali candidați. În același timp, Pizzaballa și-a exprimat sprijinul pentru multe dintre cele mai controversate documente ale lui Francisc, inclusiv declarația sa heterodoxă de la Abu Dhabi, Laudato Si și Fratelli Tutti.

Pizzaballa a ajuns pe prima pagină a ziarelor internaționale atunci când s-a oferit pe sine în schimbul copiilor ținuți prizonieri în Gaza de către Hamas în octombrie. El a făcut apel în mod repetat la pace în regiune, deși a menționat că "doar prin încheierea deceniilor de ocupație (israeliană)" va începe un proces de pace "serios".

Luni, el a declarat că a fost impresionat de "credința fermă" și "optimismul" creștinilor palestinieni în mijlocul luptelor.

"Ei mi-au spus: 'Vom rămâne aici'. Atâta timp cât biserica este alături de noi, nu ne este frică'. Am fost cu adevărat impresionat de atitudinea lor".