ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cardinalul Pietro Parolin și arhiepiscopul Edgar Peña Parra au avut rezultat pozitiv la testul COVID-19, a confirmat marți biroul de presă al Sfântului Scaun, potrivit Catholic News Agency.

Parolin, secretarul de stat al Vaticanului, ar avea simptome „foarte ușoare”, iar înlocuitorul său venezuelean, Peña Parra, ar fi asimptomatic, conform declarațiilor purtătorului de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni.
 
Ambii membri ai Curiei Romane sunt „complet” vaccinați, inclusiv cu doza a treia.
 
Parolin și-a anulat o călătorie la Erba, în nordul Italiei, programată pentru 6 februarie. Cardinalul a împlinit 67 de ani pe 17 ianuarie.
 
Parolin a instituit luna trecută noi restricții Covid pe teritoriul Vaticanului, cerându-le oamenilor să prezinte fie dovada vaccinării, fie dovada recuperării din boală, pentru a intra în birourile Vaticanului.
 
În plus, potrivit LifeSiteNews, decretul prevede că, începând cu 31 ianuarie, toți angajații în funcții publice vor trebui să facă dovada vaccinării cu a treia doză, pentru a putea continua să lucreze la Vatican. 
 
În ultima zi a anului trecut, cardinalul Wilton D. Gregory, din Washington, anunța că s-a infectat cu noul coronavirus, deși era, la rândul său, vaccinat cu 3 doze.