ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Conform unei hotărâri de Guvern, pe perioada stării de urgență, cadrelor medicale le este permisă consultarea pacienților simptomatici la distanță, prin mijloace de comunicare electronică, la cerințele Casei Naționale a Asigurărilor de Sănătate (CNAS).
„Pe perioada stării de urgență, pacienții simptomatici, pentru manifestări clinice sugestive pentru COVID 19, beneficiază de consultații, inclusiv consultații la distanță ce pot fi realizate prin orice mijloace de comunicare, care pot fi acordate de medicii de familie și de medicii de specialitate din ambulatoriul clinic”, se arată în hotărârea de guvern.

Totodată, serviciile medicale și medicamentele necesare pentru tratarea cazurilor cu COVID 19 se suportă din bugetul Fondului Național Unic al asigurărilor sociale de sănătate.

Medicii de familie vor putea să elibereze prescripții medicale în continuare, pentru pacienții cu boli cronice cu schemă stabilă de tratament, fără a mai fi necesară o nouă reevaluare a pacientului, nici o reînnoirea a scrisorii medicale inițiale.
 
Mai mult, termenele de valabilitate ale biletelor de trimitere vor fi prelungite cu 90 de zile.