Fostul episcop al Hușilor, Corneliu Onilă, care s-a retras din funcție  în urma scandalului provocat după imaginile apărute în presă, în care apărea întreținând relații sexuale cu bărbați, locuiește în prezent într-o casă pusă la dispoziție de Mitropolia Moldovei și Bucovinei, el având acest drept din punct de vedere statutar. Precizarea a fost făcută de Preotul Consilier Constantin Sturzu, din partea Arhiepiscopiei Iașilor. Clarificările aduse de Arhiepiscopia Iașilor vin ca urmare a apariției în presă a unor informații privind situația actuală a  PS Corneliu Onilă.

Redăm mai jos comunicatul semnat de Preotul Consilier Constantin Sturzu,

ImunoMedica


„Statutul oficial al PS Corneliu este, deocamdatã, de episcop care s-a retras, la cererea sa, din funcție. Ca atare, are dreptul de a primi, în mod statutar, precum oricare alt episcop care nu ar mai fi în funcție, o astfel de locuință. Acum dânsul locuiește într-o parte (ca spațiu, e vorba de mai puțin de o treime) a Casei „Episcop Partenie Ciopron” de la Mănăstirea Vãratec, cea pe care putea să o pună la dispoziție Mitropolia Moldovei și Bucovinei în această situație.
Mulțumesc celor care au preluat corect spusele mele de mai sus. Din păcate, fără să ne fi cerut un punct de vedere, unele publicații au adăugat și alte informații care nu sunt reale. S-a spus că PS Corneliu „ar fi remunerat lunar cu peste 20.000 lei” sau că „ar fi slugărit de maicile de la Văratec”. 

În realitate, venitul net al PS Corneliu nu se apropie nici măcar la un sfert din suma amintită (de altfel nici un șef de cult din România nu are un salariu de 20.000 lei), iar maicile de la Văratec nu îl slujesc în vreun fel pe fostul episcop al Hușilor, nu au nici un fel de obligații sau de ascultări (în termeni monahali) față de dânsul.
 
De dragul adevărului, vă rog să inserați aceste precizări sau să le preluați în cazul în care veți publica ceva pe această temă.”