ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aflat în Rusia, solistul trupei Carla’s Dreams a fost invitat la o televiziune, dar acolo a avut parte de un moment în care a fost nevoit să se contrazică cu prezentatorul pe tema cântecelor sale.

Prezentatorul emisiunii a afirmat faptul că solistul cântă în moldovenească, dar acesta a ținut să-l corecteze.

- Voi cântați în rusă, în moldovenească...
- Noi cântăm în rusă, în română și în engleză.
- În română, mă scuzați. Deci în română și în engleză.

De asemenea, interpretul moldovean a spus că trupa Carla's Dreams cântă cel mai mult în limba română, scrie presa de peste Prut.

După ce au lansat recent o nouă piesă în limbă rusă, băieții de la Carla's Dreams au anunțat că pregatesc un album în limbă rusă și chiar vor organiza și un mini turneu prin Rusia Ucraina, Kazahstan și Belarus

Carla’s Dreams este o formație muzicală din Republica Moldova. Înființată în orașul Chișinău, Carla’s Dreams combină mai multe stiluri muzicale printre care, cele mai recunoscute sunt hip hop, jazz, rock și pop. În cadrul concertelor, vocalistul formației, pentru a-și ascunde identitatea poartă o glugă cu ochelari, iar fața îi este mascată.

Curtea Constituțională din Republica Moldova a decis în 2013 ca limba oficială din țară este limba română, și nu limba moldovenească, termen folosit în perioada sovietică.
Carla's Dreams le explică rușilor care-i treaba cu limba „mold...

Carla's Dreams explică la Moscova care e diferența dintre limba română și cea "moldovenească"

Posted by Agora.md on 5 Septembrie 2016