ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un grup de „experți” din Germania cere taxarea masivă a cărnii și produselor din carne pentru a combate „Schimbarea Climatică”.

Susținând că animalele sunt responsabile pentru 13% din totalul emisiilor de gaze cu efect de seră, cercetătorii de la Catedra de Utilizare Sustenabilă a Resurselor Naturale a Universității din Berlin cer limitarea consumului de carne pentru „atingerea neutralității gazelor de seră”.

Profesorul Linus Mattauch, șeful grupului de „oameni de știință”, a declarat:

„Creșterea animalelor contribuie enorm la emisiile de gaze cu efect de seră, la poluarea solurilor și a apelor, iar păduri prețioase sunt defrișate pentru a face loc pășunilor și culturilor pentru hrana animalelor.”

Și Mattauch a adăugat:

„Dovezile sugerează că impactul (animalelor) asupra mediului este atât de mare încât lumea nu își poate atinge obiectivele climatice și mențin intacte ecosistemele sale vitale fără a reduce consumul de carne – ce puțin în țările occidentale.”

(Într-adevăr, trebuie urmat modelul unor țări avansate din acest punct de vedere, cum ar fi Coreea de Nord, unde există foamete, desigur, dar ce aer curat!)

Mattauch dorește ca guvernele „să înceapă să se gândească și la taxarea cărnii pentru a reduce consumul”, afirmând că „aceasta este calea cea mai eficientă pentru a preveni noi presiuni asupra planetei”.

„Potrivit calculelor rezultate din simulările grupului, costurile directe ale creșterii animalelor în raport cu schimbarea climatică se ridică la 9,21 dolari pe kilogram de carne de vită”, relatează ReMix News.

Adică nu mai puțin de 40 de lei pe kilogram, la cursul zilei!

„Aplicarea acestui cost la prețul cărnii de vită ar putea scumpi produsele din carne de vită cu 56%. La fel, carnea de pasăre s-ar scumpi cu 25%, carnea de porc și de oaie cu 19%.”

Știm deja din experiența pandemiei că, atunci când un astfel de grup de „oameni de știință” face asemenea afirmații, în spatele lor există deja o intenție politică pentru ca ele să fie aplicate.

Forumul Economic Mondial condus de Klaus Schwab, motorul și mentorul Marii Resetări, a publicat deja pe site-ul său de internet două articole (AICI și AICI) care analizau cum ar putea fi oamenii făcuți să se obișnuiască cu ideea de a mânca bălării, insecte și de bea apă menajeră pentru a reduce emisiile de CO2 și a salva astfel planeta.

În ianuarie anul trecut, Uniunea Europeană a aprobat oficial vânzarea larvelor de gândaci de făină, nu ca momeală pentru pești, ci ca hrană pentru oameni.

Acum o lună, Amanda Little, profesoară la Universitatea Vanderbilt din Nashville, Tennessee, afirma că este nevoie ca toată lumea să înceapă să mănânce insecte și că aprobarea consumului acestora de către UE conferă europenilor o anumită formă de „demnitate”.

În ciuda faptului că îi îndeamnă pe toți ceilalți să renunțe la carne și, în general, să își reducă standardele de viață pentru a salva planeta, participanții la summit-ul COP26 de anul trecut s-au delectat cu meniuri care reprezentau cel puțin dublul amprentei de carbon față de masa obișnuită a unui britanic mediu.