ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vești proaste pentru bucureșteni. Conducerea Metrorex intenționează să mărească prețul la cartelele de călătorie în cel mai scurt timp deoarece societatea are cheltuieli mai mari decât încasările.

Conform Libertatea, conducerea Metrorex poartă negocieri cu Ministerul Transporturilor pentru stabilirea noilor prețuri: cartela de două călătorii se scumpește cu 1 leu, cartela de 10 călătorii se scumpește cu 5 lei, iar abonamentul lunar, cu călătorii nelimitate, se scumpește cu 10 lei. Se vor scumpi și abonamentele săptămânale și cele la reducere: cu câte 5 lei, iar abonamentul zilnic cu 2 lei.

Ultima scumpire a titluri de călătorie Metrorex a avut loc anul trecut în luna martie. Atunci, prețul cartelei cu două călătorii a crescut de la 4 lei la 5 lei (s-a scumpit cu 25%), iar cel al cartelei cu 10 călătorii de la 15 lei la 20 de lei (33,33%). Abonamentul de o zi s-a scumpit la 8 lei, de la 6 lei (33,33%) iar abonamentul săptămânal cu număr nelimitat de călătorii a ajuns 25 de lei, de la 20 de lei (25%).

O decizie controversată a fost cea legată de cartela de 62 de călătorii, care a fost scoasă din uz. 

Ca o comparație, RATB, care funcționează în același regim ca Metrorex, adică prin subvenții de la stat, nu a mai schimbat tariful biletelor din anul 2008.