ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Respinsă inițial de toate guvernele, vaccinarea anti-Covid obligatorie începe să se transforme dintr-o dezbatere controversată în realitate, scrie Radu Jacotă, pentru Ziarul Național.

„Obligațiile de vaccinare pentru anumite categorii profesionale s-au înmulțit peste tot în lume în timpul verii.

În Franța, lucrătorii din casele de bătrâni, pompierii și asistenții la domiciu trebuie să se vaccineze din 15 septembrie, potrivit AFP.

În Grecia, vaccinarea a devenit obligatorie pentru personalul de îngrijire medicală.

În Italia, un decret-lege din 25 mai obligă medicii și personalul sanitar să fie vaccinați, sub pedeapsa că nu mai pot practica în contact cu oamenii. Vaccinarea va deveni obligatorie pentru oricine lucrează în casele de  îngrijire din 10 octombrie.

În Marea Britanie, vaccinarea va fi obligatorie pentru aceeași categorie de angajați, începând cu 11 noiembrie. De asemenea, Londra a lansat o consultare publică cu privire la extinderea obligației de vaccinare la alte unități de sănătate”.

Citiți mai mult la NAȚIONAL