ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un raport întocmit de Comitetul judiciar al Camerei Reprezentanților și de Subcomitetul Select privind înarmarea guvernului federal conține e-mailuri interne care arată că oficialii Casei Albe au exercitat presiuni asupra Amazon până când librăria online a pus etichete "Nu promovați" pe cel puțin 43 de cărți, inclusiv una scrisă de Mary Holland, CEO al Children's Health Defense.

În plus față de presiunile exercitate asupra platformelor de social media pentru a cenzura conținutul în timpul pandemiei COVID-19, administrația Biden a colaborat, de asemenea, cu Amazon pentru a suprima cărțile care pun la îndoială siguranța sau eficacitatea vaccinurilor, conform e-mailurilor interne obținute printr-o serie de citații, a raportat Fox Business.

E-mailurile - supranumite "Dosarele Amazon" - au fost incluse într-un raport al Comitetului Judiciar al Camerei Reprezentanților din SUA și al Subcomitetului Select privind înarmarea guvernului federal.

Într-o postare din 21 iunie pe X (fostul Twitter), președintele Comitetului, Jim Jordan, a împărtășit o listă de 43 de cărți pe care Amazon le-a adăugat inițial la o clasă nou creată "Do Not Promote" de cărți presupus anti-vaccin:
 

Cartea nr. 2 de pe listă - "Vaccine Epidemic" - a fost co-autor și editată de CEO-ul Children's Health Defense (CHD) Mary Holland, consilierul general CHD Kim Mack Rosenberg și Louise Kuo Habakus.

Prima carte de pe listă este "Dissolving Illusions: Disease, Vaccines, and the Forgotten History" de Dr. Suzanne Humphries și Roman Bystrianyk.

Raportul, publicat la 1 mai, a atras atenția atunci când Jordan a publicat o serie de mesaje X, inclusiv acesta:
 
 
Holland: "O consider o insignă de onoare

Holland a declarat pentru The Defender că a fost "îngrozită de faptul că Casa Albă a lui Biden a intimidat Amazon să cenzureze 'Vaccin Epidemic'".

"Având în vedere complexul industrial al cenzurii care a metastazat în ultimii ani", a spus Holland, "consider că este o insignă de onoare să am o carte în al doilea loc pe această listă și să fiu într-o companie atât de remarcabilă ca Suzanne Humphries, Roman Bystrianyk" și alți autori de pe listă.

Mack Rosenberg a declarat pentru The Defender că "The Amazon Files" arată că administrația Biden încearcă din nou să împiedice oamenii să culeagă informații și să se implice în gândirea critică și în luarea deciziilor - acțiuni care, potrivit ei, sunt antiteza democrației.

"Această carte, scrisă acum mai bine de un deceniu, conține încă informații valoroase dintr-o varietate de puncte de vedere", a spus ea.

Există multe alte cărți excelente pe această listă, a spus ea. Holland a fost de acord, menționând că multe dintre titlurile cenzurate au fost produse de Skyhorse Publishing, "care a făcut posibile atât de multe cărți, inclusiv a noastră".

"Tânjesc după ziua", a spus Holland, "în care Primul Amendament va interzice din nou în mod absolut cenzura guvernamentală prin procură. Acea zi nu poate veni destul de curând".

Noelle Callahan, director de relații guvernamentale al CHD, l-a lăudat pe președintele Jordan și subcomisia selectă pentru că continuă să expună cenzura administrației Biden asupra americanilor.

"Sunt recunoscătoare", a declarat ea pentru The Defender, "pentru eforturile lor de a ne proteja dreptul constituțional la liberă exprimare".

Alte titluri suprimate au fost: "The Autism Vaccine: The Story of Modern Medicine's Greatest Tragedy" de Forrest Maready și o carte pentru părinți de Dr. Robert Sears care contestă sfaturile medicilor tradiționali privind vaccinările.

"Oamenii ar trebui să fie liberi să aleagă ce cărți vor să citească și ce cred despre informațiile care le sunt prezentate", a declarat Mack Rosenberg. "A le spune oamenilor ce să citească și ce să gândească nu aduce beneficii nimănui, cu excepția celor care reduc la tăcere punctele de vedere cu care nu sunt de acord."

Amazon plasează eticheta "Nu promovați" pe cărțile defavorizate de Casa Albă

Potrivit raportului Congresului, Andrew Slavitt - un fost consilier principal al Casei Albe pentru răspunsul COVID-19 - a întrebat într-un e-mail trimis Amazon la 2 martie 2021 cu cine ar putea vorbi Casa Albă despre "nivelurile ridicate de propagandă, dezinformare și dezinformare" de pe librăria online a Amazon.

Vicepreședintele Amazon pentru politici publice a răspuns o oră mai târziu, asigurându-l pe Slavitt că Amazon a luat "o serie de măsuri" pentru a evita afișarea de conținut înșelător.

Câteva minute mai târziu, Slavitt a răspuns prin e-mail: "Dacă căutați "vaccinuri" sub cărți, văd ce apare. Nu m-am uitat dincolo de asta, dar dacă asta este ceea ce apare la suprafață, este îngrijorător".

Vicepreședintele Amazon pentru politici publice a răspuns din nou, afirmând că cărțile al căror subiect implică punerea la îndoială a eficacității vaccinurilor nu încalcă politicile Amazon.

Mai târziu în acea dimineață, un alt oficial al Casei Albe a lui Biden, Zach Butterworth, a trimis prin e-mail companiei Amazon o captură de ecran realizată în urma unei căutări, menționând că nu a "văzut niciun avertisment din partea CDC [Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor]".

Raportul a declarat:

"Slavitt a adăugat într-un e-mail ulterior în acea după-amiază că Amazon "se adresează oamenilor care sunt Anti-vax". ... Slavitt a adăugat că Casa Albă a lui Biden ar fi interesată să discute în continuare cu Amazon, nu doar despre politicile Amazon, ci și despre "exemple specifice precum acesta care sunt îngrijorătoare". ...

"Slavitt a încheiat e-mailul afirmând că doar atașarea unui panou informativ CDC lângă cărțile referitoare la chestiuni legate de vaccinuri "nu ar fi o soluție grozavă", sugerând că ar putea fi necesare măsuri mai severe, cum ar fi eliminarea sau retrogradarea cărților".

În aceeași zi, vicepreședintele Amazon pentru politici publice a fost de acord ca angajații Amazon să se întâlnească cu personalul Casei Albe pe 9 martie 2021.

În timpul săptămânii premergătoare întâlnirii, e-mailurile interne dintre angajații Amazon au arătat că "Amazon a considerat necesar să își apere politica librăriei de a permite o varietate de puncte de vedere", se arată în raport.

În timp ce presiunile Casei Albe se repercutau pe scara corporativă a Amazon, șeful echipei de cărți a aprobat adoptarea unei noi politici de aplicare a unei etichete "Nu promovați" pentru așa-numitele cărți anti-vaccinare.

Raportul nu a explicat modul în care Amazon tratează cărțile cu o etichetă "Nu promovați".

Raportul a declarat că un angajat Amazon a sugerat adăugarea conținutului de vaccinare din librărie la clasa "Nu promovați" desemnată pentru conținutul "extremist".

"Făcând acest lucru", se spune în raport, "Amazon ar putea atenua mai rapid prevalența cărților legate de vaccinuri defavorizate, în timp ce echipa a terminat crearea unei noi clase pentru cărțile anti-vaccin".

Același angajat a solicitat, de asemenea, ca 43 de ASIN-uri - Amazon Standard Identification Numbers, utilizate pentru a identifica produse specifice pe Amazon Marketplace - să fie adăugate la o listă internă de titluri "Master Tracker Misinformation".

Pe 8 martie, un alt angajat Amazon a explicat că modificările aduse politicilor librăriei Amazon au fost aplicate "din cauza criticilor venite din partea oamenilor lui Biden".

Administrația ne cere să eliminăm cărți?

La 9 martie 2021, echipa de politici publice a Amazon a distribuit puncte de discuție pentru a fi utilizate în cadrul întâlnirii iminente cu Casa Albă. Unul dintre cele mai importante puncte de discuție includea întrebarea:
 
"Administrația ne cere să eliminăm cărțile sau sunt mai preocupați de rezultatele căutării/ordinul (sau de ambele)?"

Raportul nu a inclus o transcriere a acestei întâlniri. Cu toate acestea, raportul conține e-mailuri după reuniunea din 9 martie care arată că Amazon a continuat să ia în considerare modalități de a reduce vizibilitatea cărților defavorizate de administrația Biden.

De exemplu, un e-mail intern Amazon din 12 martie 2021 discuta despre o întâlnire viitoare pentru "a analiza mai atent cărțile legate de dezinformarea privind vaccinurile și a dezbate măsuri suplimentare pe care Amazon ar putea dori să le ia pentru a reduce vizibilitatea acestor titluri".

E-mailul a menționat că echipa de politici publice a Amazon a fost "simt presiunea de la Casa Albă Taskforce pe această temă."

Amazon nu a răspuns imediat la solicitarea de comentarii a The Defender.

The Defender a contactat Casa Albă pentru a comenta raportul, dar nu a primit un răspuns până la termenul limită.