ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Administrația președintelui Joe Biden a exercitat presiuni asupra Facebook pentru a-l cenzura pe prezentatorul de la Fox News, Tucker Carlson, pentru că a criticat vaccinurile Covid, potrivit unor înregistrări de comunicare internă de la Casa Albă obținute de procurorii generali din Missouri și Louisiana, conform The Federalist.

Într-un e-mail datat 14 aprilie 2021, Andrew Slavitt, pe atunci consilier principal al echipei de răspuns la Covid a președintelui, a exprimat nemulțumirea unui oficial Facebook că un videoclip cu Carlson care punea la îndoială vaccinul Covid era "numărul unu" pe platformă, la care oficialul respectiv a răspuns că se va ocupa de această problemă.
 
Mai târziu, în aceeași zi, reprezentantul Facebook a informat Casa Albă că, deși "videoclipul lui Tucker Carlson nu se califică pentru a fi eliminat în conformitate cu politicile [Facebook]", compania va eticheta clipul cu "un indicator către informații mai autorizate despre COVID" și va depune eforturi pentru a limita accesul acestuia pe platformă.

Cu toate acestea, eforturile Facebook nu au satisfăcut cererile administrației privind cenzura. Ca răspuns la reprezentant, directorul de strategie digitală al Casei Albe, Robert Flaherty, a pus la îndoială modul în care videoclipul lui Carlson nu a încălcat politicile existente ale Facebook și a făcut presiuni asupra companiei pentru ca aceasta să predea informații cu privire la eficacitatea practicilor sale de cenzură.

"Cum de nu a fost o încălcare? A doua jumătate a segmentului ridică teorii ale conspirației despre faptul că guvernul ascunde că toate vaccinurile nu sunt eficiente", a susținut Flaherty. "În plus, spuneți că a fost redusă și retrogradată. Ce înseamnă asta? Sunt 40.000 de distribuiri pe acest videoclip. Cine îl vede acum? Câți sunt? Cât de eficient este asta?"

"Nu degeaba, dar ultima dată când am făcut acest dans, s-a terminat cu o insurecție", a adăugat Flaherty, într-o aparentă referire la modul în care platforma a gestionat revendicările referitoare la rezultatul alegerilor prezidențiale din 2020 și la revolta ulterioară de la Capitoliul SUA din 6 ianuarie 2021.

Dar obiceiul Casei Albe a lui Biden de a folosi Big Tech pentru a reduce la tăcere vocile disidente cu privire la informațiile legate de Covid nu s-a oprit doar la Carlson. Un lot separat de e-mailuri publicate de procurorii generali din Missouri și Louisiana dezvăluie un efort concentrat între administrație și Facebook pentru a reduce "viralitatea conținutului privind ezitarea vaccinurilor", chiar dacă astfel de postări conțineau informații corecte din punct de vedere faptic.

"După cum știți, pe lângă eliminarea dezinformărilor privind vaccinurile, ne-am concentrat pe reducerea viralității conținutului care descurajează vaccinurile și care nu conține dezinformări acționabile", i-a spus un reprezentant al Facebook lui Slavitt într-un e-mail din 21 martie 2021.
 
"Acesta este un conținut adesea adevărat, pe care îl permitem la nivel de post ... dar poate fi încadrat ca senzațional, alarmist sau șocant. Vom elimina aceste grupuri, pagini și conturi atunci când promovează în mod disproporționat acest conținut senzaționalist".