ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Înaintea discursului președintelui Joe Biden, programat să aibă loc astăzi, privind noile măsuri COVID-19, secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, a declarat că este posibil să existe noi măsuri care vor fi impuse persoanelor nevaccinate, informează The Epoch Times.

„Sunt șase măsuri pe care președintele le anunță, vor exista noi componente”, le-a spus Psaki reporterilor miercuri. „Unele dintre acestea vor fi legate de accesul la teste, altele vor fi legate de ordine oficiale, iar altele vor fi legate de modul în care ne asigurăm că vor fi protejați copiii în școli”.

Când a fost întrebată despre modul în care noile măsuri vor avea un impact asupra vieții americanilor, Psaki a spus că „depinde dacă ești vaccinat sau nu”.

Psaki a oferit puține detalii cu privire la obligativitățiile care le-ar putea fi impuse americanilor nevaccinați. Marți, ea le-a spus reporterilor de pe Air Force One că guvernul federal nu are autoritatea de a impune vaccinarea obligatorie pentru toată lumea.

„Vor exista noi componente care, cu siguranță, vor avea, desigur, un impact asupra oamenilor din întreaga țară, dar, de asemenea, lucrăm cu toții împreună pentru a ține virusul sub control, pentru a ne întoarce la viețile noastre normale”, a mai spus Psaki, fără a oferi detalii, miercuri.

Biden le-a cerut deja tuturor angajaților și contractorilor federali să se vaccineze împotriva COVID-19 sau să respecte protocoale stricte de testare și distanțare socială. De asemenea, el a dispus ca azilele de bătrâni să ceară personalului lor să se vaccineze pentru a continua să primească finanțare Medicare și Medicaid.