ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comunitatea de informații a SUA are în prezent în posesia sa un raport clasificat care include detalii complexe și intime despre natura relației dintre Eric Swalwell, membru al Camerei Reprezentanților, și un spion chinez cunoscut sub numele de "Fang Fang", a confirmat Breitbart News.

Raportul, despre care surse din domeniul serviciilor de informații și al securității naționale, familiarizate cu conținutul său și care au vorbit sub protecția anonimatului,  conține detalii despre natura relației dintre Swalwell și Fang Fang, inclusiv despre anumite relații sexuale pe care aceștia le-ar fi întreținut împreună. Sursele familiare cu acesta nu au vrut însă să ofere mai multe detalii despre natura acelor acte sau alte detalii din raport - care este în prezent clasificat.

Relația a fost dezvăluită pentru prima dată în știri în decembrie 2020, când Axios a descoperit că Fang Fang Fang a vizat politicieni în devenire din Bay Area, California:

Fang a luat parte la activități de strângere de fonduri pentru campania de realegere a lui Swalwell din 2014, potrivit unui agent politic din Bay Area și unui actual oficial al serviciilor de informații americane. Biroul lui Swalwell era direct conștient de aceste activități în numele său, a declarat agentul politic. Același agent politic, care a fost martor la colectarea de fonduri de către Fang în numele lui Swalwell, nu a găsit nicio dovadă de contribuții ilegale.

În timp ce Fang nu a făcut nicio contribuție directă la campaniile lui Swalwell, conform înregistrărilor Comisiei Electorale Federale, articolul din Axios notează că a plasat un stagiar în biroul lui Swalwell și "a interacționat cu Swalwell la mai multe evenimente pe parcursul mai multor ani".

Biroul lui Swalwell a răspuns la solicitarea Axios pentru articolul său pe această temă cu o declarație generică, refuzând să răspundă la întrebări detaliate pe această temă.

"Reprezentantul Swalwell, cu mult timp în urmă, a furnizat informații despre această persoană - pe care a întâlnit-o cu mai mult de opt ani în urmă și pe care nu a mai văzut-o de aproape șase ani - către FBI. Pentru a proteja informațiile care ar putea fi clasificate, el nu va participa la povestea dumneavoastră", a spus biroul lui Swalwell în declarația inițială.

În pofida dezvăluirilor, președintele Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, și președintele Comisiei pentru informații din Camera Reprezentanților, Adam Schiff (D-CA), au luat hotărârea de a-l păstra pe Swalwell în cadrul Comisiei pentru informații.

Mai multe relatări ulterioare la acel articol original al Axios, de la instituții precum Business Insider și New York Post, au remarcat că Swalwell a refuzat să răspundă dacă a întreținut relații sexuale cu Fang Fang. Dar acel raport clasificat despre relația respectivă include, pe baza mai multor surse de informații și de securitate națională, detalii despre o relație sexuală între cei doi.

"Pentru cei care au văzut detaliile cazului Swalwell, a fost șocant faptul că Pelosi și Schiff l-au păstrat cu atâta bunăvoință în comisia de informații chiar și pentru legislatori cu partizanat gol-goluț ca ei", a declarat pentru Breitbart News un fost înalt oficial de securitate națională familiarizat cu detaliile raportului.

Acest oficial a declarat că orice figură guvernamentală cu autoritate de clasificare originală - care include președintele democrat Joe Biden și directorul Serviciului Național de Informații Avril Haines - ar putea ordona declasificarea raportului, astfel încât publicul, și în special alegătorii lui Swalwell, să îl poată citi singuri. Atât Casa Albă, cât și Biroul Directorului Serviciului Național de Informații nu au răspuns la solicitările de comentarii atunci când au fost întrebați dacă președintele Biden sau directorul Haines vor declasifica raportul în interesul transparenței.

"Indiferent dacă l-ați fi catalogat pe Eric Swalwell drept o persoană suficient de proastă încât să se culce cu un spion al PCC, dovezile sunt condamnabile", a declarat pentru Breitbart News o a doua sursă familiarizată cu detaliile raportului, un fost consilier senior extern al conducerii Comunității de Informații (CI). "Acest raport ar trebui să fie declasificat. Nu există îngrijorări cu privire la surse sau metode. Singurul scop servit de menținerea acelui raport clasificat este salvarea lui Swalwell de rușine. Acesta nu este un motiv suficient de bun".