ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vechea locuință a celei mai puternice luptătoare anticomuniste, Elisabeta Rizea, va fi transformată în muzeu. Inițiativa aparține strănepotului acesteia, Bogdan Vârvoreanu, care a început în aprilie 2018 o campanie pentru salvarea și reabilitarea casei memoriale. Campania este sprijinită inclusiv de Casa Regală a României, scrie basilica.ro.


Elisabeta Rizea (1912-2003) a devenit, după 1990, un simbol al demnității și al rezistenței împotriva comunismului.

Alături de soțul ei, Gheorghe, a participat la organizarea și sprijinirea grupului de partizani condus de Toma Arnăuțoiu. A fost închisă pentru faptele ei între 1950-1956 și 1958-1964.

Casa Elisabeta Rizea (CER) este un proiect comun al Asociației Elisabeta Rizea și al Centrului de Studii în Istorie Contemporană.

Casa este situat în comuna Nucșoara, județul Argeș, la 60 de kilometri nord de Pitești și 175 de kilometri nord-vest de București.

Cei interesați în susținerea proiectului pot consulta site-ul Casa Elisabeta Rizea.
 
Elisabeta Rizea s-a stins din viață la 91 de ani, la 6 octombrie 2003. Ultima sa dorință a fost să vadă lumea limpezită: „Trei zile dacă mai trăiesc, dar vreau să știu că s-a limpezit lumea” .