Casa Elisabetei Rizea, viteaza din Nucșoara, va fi transformată în muzeu

Vechea locuință a celei mai puternice luptătoare anticomuniste, Elisabeta Rizea, va fi transformată în muzeu. Inițiativa aparține strănepotului acesteia, Bogdan Vârvoreanu, care a început în aprilie 2018 o campanie pentru salvarea și reabilitarea casei memoriale. Campania este sprijinită inclusiv de Casa Regală a României, scrie basilica.ro.
Elisabeta Rizea (1912-2003) a devenit, după 1990, un simbol al demnității și al rezistenței împotriva comunismului.
Alături de soțul ei, Gheorghe, a participat la organizarea și sprijinirea grupului de partizani condus de Toma Arnăuțoiu. A fost închisă pentru faptele ei între 1950-1956 și 1958-1964.
Casa Elisabeta Rizea (CER) este un proiect comun al Asociației Elisabeta Rizea și al Centrului de Studii în Istorie Contemporană.
Casa este situat în comuna Nucșoara, județul Argeș, la 60 de kilometri nord de Pitești și 175 de kilometri nord-vest de București.
Cei interesați în susținerea proiectului pot consulta site-ul Casa Elisabeta Rizea.
Elisabeta Rizea s-a stins din viață la 91 de ani, la 6 octombrie 2003. Ultima sa dorință a fost să vadă lumea limpezită: „Trei zile dacă mai trăiesc, dar vreau să știu că s-a limpezit lumea” .
Pe același subiect

În Republica Federală a Noii Normalități se întoarce Circul Groazei

În aceste zile, în America se joacă soarta Marii Revoluții Mondiale

Elena Dulgheru: Genuflexiuni pentru înrobirea planetei? - UN EXPERIMENT SOCIAL
Pașaportul COVID a fost prelungit până în 2023. Ni s-a pregătit teroarea cu BOALĂ și CARBON

BOMBĂ! Av. Gheorghe Piperea: Arafat nu mai are drept de liberă practică a medicinei. Decizia de a-i fi ridicată patalamaua a fost emisă de Colegiului medicilor din Tg Mureș, dezvăluie Curentul. ÎN PLANDEMIE IMPOSTORUL ERA „ȘTIINȚA”

Bogdan Tiberiu Iacob: Demers stupefiant: Ucraina bagă România în gura lui Putin cu dezvăluiri despre arme
Recomandările noastre
Persoane: Elisabeta Rizea
Locații: Nucșoara
Subiecte: 14 mai Ziua Martirilor din temnițele comuniste Inchisori comuniste Rezistența anticomunistă Sfinții închisorilor
Tip conținut: Știri
Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (0)