ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Părintele Emanuel Ganciu din București( a nu se confunda cu fiul său, paroh la Jilava), unul dintre cei mai activi clerici în probleme civice, trece printr-o mare încercare. Gospodăria sa aflată într-o localitate din afara Bucureștilor a fost mistuită de flăcări.

Cei care doresc să ofere sprijin material sau financiar sunt rugați să facă o faptă creștinească. Pagina de social media Averea Bisericii a obținut contul bancar al soției preotului Ganciu, unde se pot face donații, după posibilitatea fiecăruia:

RO05 RZBR 0000 0600 1759 9692

Ganciu Doinița -Raifeisen Bank 

La rândul său, regizorul și publicistul Iulian Capsali consideră această încercare grea care s-a abătut asupra părintelui Emanuel Ganciu drept un prilej pentru noi, ceilalți, de a ne redescoperi omenia. 

„MOTIV SĂ RECUPERĂM OMENIA

Mulți dintre voi îl cunosc pe Pr. Emanuel Ganciu. Nu există marș pentru o cauză națională care să nu fie „îmbisericit” de Părinte, care poartă mai mereu o icoană a Mântuitorului sau a Maicii Domnului.
Vedeți că a pățit o nenorocire: tot avutul i-a fost mistuit de flăcări. Nu cunosc amănunte, nu vreau să speculez nimic, dar e cert că e o mare încercare. Fiind un Părinte jertfelnic, cred că putem să-i dăruim, fiecare din puținul avut, ceva pentru ca să-și refacă locul de viețuire, căminul ocrotitor. Hai să arătăm că putem fi solidari, într-o mare de ipocrizie și dezbinare!

Doamne-ajută neputințelor noastre!”, a scris Iulian Capsali, vineri, pe Facebook.