ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un clasament publicat de traveltips4life.com plasează Castelul Corvinilor din Hunedoara pe locul 12 în topul celor mai uimitoare castele din lume. 

Topul este deschis de un castel din Japonia, dar țara cu cele mai multe castele prezente în acest top este Marea Britanie, care și-a adjudecat patru poziții din clasamentul mondial. Iată topul integral realizat de site-ul de turism:

1. Castelul Matsumoto (Japonia)
2. Castelul Spis (Slovacia)
3. Castelul Predjama (Slovenia)
4. Castelul de pe insula Kai (Hawaii)
5. Castelul Windsor (Marea Britanie)
6. Castelul Prague (Cehia)
7. Castelul Lowenburg (Germania)
8. Castelul Malbork (Polonia)
9. Castelul de Coca (Spania)
10. Castelul Neuschwanstein (Germania)
11. Castelul Eilean Donan (Marea Britanie)
12. Castelul Corvinilor (România)
13. Castelul Gillette (SUA)
14. Castelul Lismore (Marea Britanie)
15. Castelul Pembroke (Marea Britanie).

Considerat ca unul dintre cele mai importante monumente de arhitectură gotică din România, castelul a fost ridicat în secolul al XV-lea de Ioan de Hunedoara, pe o stâncă la baza căreia curge pârâul Zlaşti. Monumentul istoric este prevăzut cu turnuri, bastioane şi un donjon, iar acoperişurile înalte sunt acoperite cu ţiglă. De-a lungul timpului, castelul a avut mai mulţi proprietari şi a căzut pradă unui incendiu devastator în anul 1854. Prima restaurare a monumentului s-a încheiat în anul 1914, fiind urmată de o altă etapă, în perioada 1956-1968.