ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O serie de structuri de patrimoniu au fost avariate după cutremurul care a lovit centrul și sudul Turciei și nord-vestul Siriei luni dimineața. Acest cutremur, care a înregistrat o magnitudine de 7,8 grade, a fost urmat la mai puțin de 12 ore mai târziu de un al doilea de 7,5 grade în sud-estul Turciei, scrie artnews.com, potrivit ȘtiripeSurse.
 

Potrivit News.ro citat de ȘtiripeSurse, unul dintre cele mai importante obiective, distruse de cutremur este Castelul Gaziantep din sud-estul Turciei, un castel istoric din piatră, fiind construit de Imperiul Hitit ca turn de veghe în timpul urmă cu 2200 de ani. În foto, cum arată acum.
Romanii au extins castelul în secolele II și III, iar acesta a fost din nou extins de împăratul bizantin Justinian în secolul al V-lea. Castelul avea 12 turnuri și un șanț înconjurător. Anul trecut, a fost transformat în Muzeul Panoramic de Apărare și Eroism din Gaziantep, care a prezentat artă și artefacte din Războiul de Independență al Turciei pe pereții structurii.

„Unele dintre bastioanele din estul, sudul și sud-estul castelului istoric Gaziantep din cartierul central Șahinbey au fost distruse de cutremur, resturile au fost împrăștiate pe drum”, potrivit CNN.
 

„Balustradele de fier din jurul castelului erau împrăștiate pe trotuarele din jur. S-a prăbușit și zidul de sprijin de lângă castel. În unele bastioane s-au observat crăpături mari”, continuă raportul.

De asemenea, Catedrala Bunei Vestiri din orașul Iskenderun din sudul Turciei s-a prăbușit aproape complet, potrivit presei locale.