ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Statul român intenționează să cumpere Castelul Peleș de la Familia Regală, iar Ministerul Culturii a confirmat demersurile pe care le face în aceste zile. Pe de altă parte, Casa Regală nu a comentat deocamdată subiectul.

În anul 2010, valoarea totală a monumentului istoric era de 30 de milioane de euro, însă nicio parte nu a înaintat o sumă. Puțini știu, însă că Guvernul plătește 2 lei pe metru pătrat, chirie lunară, iar aceșt bani sunt impozitați de ANAF.

Ministerul Culturii a anunțat că Statul Român și-ar dori să cumpere Castelul Peleș. De asemenea, oficialii susțin că ar fi oportună cumpărarea „în cazul în care există disponibilitate din partea Casei Regale, potrivit Pro TV.

Castelul Peleș este un monument istoric unicat, unul dintre cele mai valoroase din Europa. Construcția clădirii a început în 1875 la dorința lui Carol I, primul rege al României, și a durat 41 de ani. Castelul a fost a fost naționalizat de comuniști în anul 1948, iar ulterior a funcționat ca muzeu. În anul 2008, Castelele Peleș și Pelișor au reintrat în proprietatea Regelui Mihai I, care a spus atunci ca Palatul va rămâne în folosul românilor pentru eternitate.