ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Povestea Castelului de lut de la Porumbacu de Sus, înălțat de un cuplu de români în munții din Transilvania, a ajuns și la BBC.

Castelul este construit integral din materiale naturale și pare unul desprins din „basmele cu zâne”, notează televiziunea britanică.

Gabriela și Răzvan Vasile au ridicat acest castel prietenos cu mediul, aflat la 40 de kilometri de Sibiu, în comuna Porumbacu de Sus, de-a lungul ultimilor 2 ani. Pentru a reuși, cei doi și-au vândut casa pe care o dețineau lângă București.

Numit și „Castelul din Lut din Valea Zânelor”, acesta este realizat din lut, paie și nisip, iar stâlpii de susținere sunt din lemn. Gabriela și Răzvan au apelat la un arhitect profesionist pentru a-și pune visul în aplicare.

Proprietarii clădirii spun că aceasta seamănă mai degrabă cu o locuință din filmul „Hobbitul” decât cu un castel adevărat, și speră ca în viitor să găzduiască turiști interesați să petreacă timp la munte, într-un loc superb, aflat aproape de Transfăgărășan și de orașul Sibiu, mai scrie BBC.

Iarna, cele 10 camere vor fi ținute calde cu ajutorul sobelor tradiționale încălzite cu lemne.

INTRĂ AICI PENTRU GALERIA FOTO

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews