ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mulți, mulți sportivi apți fizic pentru efortul competițional au decedat după începerea în decembrie 2020 a campaniei de așa-zisă „vaccinare”, 1.310 despre care se știe conform statisticii actualizate de goodsciencing.com – site ținând evidența la această legătură sub motto-ul „știința necesită o dezbatere dechisă, orice altceva e totalitarist”, și cine știe câți alții n-au împărtășit aceeași soartă ca urmare a efectelor adverse induse de înțepările efectuate în 2021 dar și 2022, însă mult mai mulți au scăpat totuși cu viață, confruntându-se cu vătămări debilitante, fiecare în parte cu cazul său specific, în funcție de circumstanțe fiind forțați a se retrage vremelnic din activitatea profesionistă.
 
Caz și al ciclistului sloven Jan Polanc, după ce o investigație cardiacă de rutină a relevat iregularități ale ritmului cardiac care, și-a găsit scuza „sistemul”, l-ar pune în pericol pe fondul solicitărilor intense prea severe de care au parte rutieriștii în World Tour. Dar nu erau oare la fel de severe solicitările și înaintea „măsurilor” și a „capsărilor”? 

Jan Polanc, în vârstă de 31 de ani și călcându-i pe urme până la acest punct tatălui său Marko, ex-ciclist profesionist, nu mai poate continua în sportul de performanță, care-i aducea satisfacții încă din urmă cu 13 ani, al 5-lea în cursa de șosea a „Mondialului” juvenil UCI Juniors World Race Championships, din 2013 trecut la profesioniști, cățărător prin excelență, vreme de 10 ani în echipa Lampre-Merida, în al cărei tricou câștiga două etape în Turul Italiei, în 2015 și 2017, cu clasări foarte bune în ierarhia generală din 2017 și 2019, pe locurile 11 respectiv 14.

Mai mult, Polanc a concurat în ediții ale Turului Franței ca „iepure” pentru reputatul său compatriot Tadej Pogacar, „tricou galben” triumfător la Paris, acesta împărtășindu-și la rândul său gândurile în social media, pe Instagram, prin a spune printre altele că „nu-mi pot imagina cât de greu trebuie să fie să trebuiască să te retragi atât de vremelnic”.   

După o carieră purtându-l repetitiv prin principalele 3 tururi, ale Franței, Italiei și Spaniei, în Hexagon clasându-se al 40-lea în ierarhia generală finală a ediției din 2020, chiar al 12-lea anul trecut în Vuelta iberică, tot anul trecut cucerind Trofeul Laigueglia.

UAE Team Emirates, cu care ar fi concurat anul acesta în UCI World Team, a lansat zilele trecute anunțul oficial al retragerii lui Polanc din ciclismul profesionist, slovenul în vârstă de 31 de ani venind în completare prin a se adresa direct susținătorilor săi. 

Cicliștii profesioniști din circuitul UCI WorldTeam și formațiile ProTeams au obligația de a fi supuși sezonier unor investigații cardiace complete ca parte a articolului 13.3.015 din reglementările UCI – pentru întocmirea electrocardiogramei, iar de două ori pe an unor investigații mai amănunțite și în profunzime, echocardiogramă doppler și electrocardiogramă de efort.

Iar iregularitățile ritmului cardiac detectate la sloven au dus la retragerea sa forțată din sportul pe două roți. 

Aceste testări au fost adoptate ca modalitate de investigare pentru a preveni riscul morții subite în sport, cu ciclismul considerat a fi printre ramurile cu risc mai ridicat, însă niciuna dintre aceste „prevenții” n-ar fi fost la urma urmei necesară dacă suflarea arenelor, aidoma populației în general, n-ar fi fost supusă „schemelor de tratament” din 2020 încoace, mai întâi plin implementarea unor „măsuri” restrictive nu doar detrimentale sănătății umane, ci de-a dreptul periculoase și vătămătoare, pentru a nu mai pomeni că erau oricum ilegale și neconstituționale, cu impact nefast asupra sănătății publice, ulterior prin intermediul campaniei de așa-zisă „vaccinare” din 2021/2, cu nenumărate efecte adverse a căror enumerare a fost efectuată tocmai de comercianții produselor, consecințele fiind evidente pe seama competitorilor, exemple vii de la caz la caz. 

Sportul era sănătos până acum 3 ani, ulterior „băgat în boală” prin înțepare, iar actualmente făcut a părea prea periculos în unele ramuri, în cazuri precum cel al lui Polanc. Discipline care preferă a nu-și asuma riscuri suplimentare, ce ar induce indirect și implicit o publicitate negativă în cazul unui deznodământ nefericit, procedând la efectuarea triajului și tragerea pe dreapta a celor detectați ca fiind în pericol medical în raport cu intensitatea solicitării fizice de care au parte în curse.

Nu este însă oare ciudat că pe vremuri, când competitorii n-aveau parte de asemenea investigații amănunțite, solicitate de forurile organizatoare ale întrecerilor, aceștia nu întâmpinau probleme medicale de o asemenea natură, și nici nu erau nevoiți a se retrage vremelnic și forțat din activitate, ba se și pensionau bine mersi, dar în zilele noastre, post-„pLandemie” și post-„vaccinare”, cu tot „extraordinarul progres al științei, medicinei și tehnologiei”, sportivii se lovesc pe capete de insuficiențe medicale, sunt nevoiți a se retrage sau a urma tratamente într-un număr semnificativ, iar destui ajung a „cădea din picioare”, cu sute și deja mii de morți de când cu așa-zisa „campanie” de înțepare – nefiind nici pe departe vorba despre o așa-zisă „vaccinare”, cum fals și mincinos era poreclită conform „narațiunii oficiale” a „sistemului”!?!   
 
Parteneriat SportTIM