ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Casa unei familii din Marea Britanie a fost incendiată după ce "mașina electrică" a explodat în timp ce se afla pe alee. Serviciul de pompieri și de salvare Merseyside s-a deplasat de urgență la casa unei familii din Bromborough, Wirral, sâmbătă seara, în jurul orei 22:00, după ce a primit informații că o mașină a luat foc, transmite Daily Mail.

Liverpool Echo a relatat că fațada casei de familie cu două etaje a fost înnegrită de incendiu și că, anterior, a luat foc și garajul.

Un bărbat a declarat pentru Echo că, după ce a vorbit cu proprietarii mașinii în această dimineață, aceștia au crezut că cauza incendiului a fost o "baterie electrică defectă a mașinii", deși acest lucru nu a fost confirmat oficial de către pompieri.

El a declarat: "Eram în pat și am auzit un zgomot de pocnitură. Suna ca un foc de artificii. 

'Am ieșit afară cu mama mea și erau lumini strălucitoare cu o mașină în flăcări peste drum.

Proprietarul era în casă când s-a întâmplat, dar a ieșit. Mi-a spus în această dimineață că mașina avea doar o lună de zile, cu o mie de kilometri la ceas și că bateria s-a defectat'.

O femeie a declarat: "Am auzit cauciucurile pocnind și oamenii au ieșit să vadă ce se întâmplă. Cineva a început să țipe și oamenii s-au grăbit să ajute.

'Am văzut ce s-a întâmplat și părea că focul venea de unde se încarcă mașina. Până la sfârșit, totul era în flăcări. A fost atât de înfricoșător, iar fetița mea țipa pentru că a crezut că s-a întâmplat ceva cu casa noastră'.

Un purtător de cuvânt al Merseyside Fire and Rescue Service a declarat: "Merseyside Fire & Rescue Service (MFRS) a participat la un incident pe Cooks Acre, Bromborough, în noaptea de sâmbătă, 23 septembrie.

'Echipajele au fost alertate la ora 21.51 și au ajuns la fața locului la ora 21.57. Trei mașini de pompieri au participat. La sosire, echipajele au găsit o casă izolată cu două etaje, cu garajul bine aprins. O mașină de pe alee era, de asemenea, bine aprinsă.

'Doi pompieri purtând aparate de respirație au intrat în proprietate în regim de desfășurare rapidă pentru a combate incendiul. Incendiul a fost stins până la ora 22.10. 

'MFRS a efectuat verificări de siguranță împotriva incendiilor la domiciliu la proprietățile de o parte și de alta a proprietății și a părăsit locul la ora 12.21'.