ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Anual sunt cheltuiți în România sute de mii de euro pentru campanii de promovare a homosexualității în timp ce problema persoanelor fără adăpost rămâne o problemă marginală, de exemplu. După 10 ani de publicitate, parade și festivaluri, rezultatele sunt evidente: exhibiția față de problema homosexualității face mai mult rău,  „în 2014, 60% dintre tinerii Români nu și-ar dori să aibă ca vecin o persoană lgbt, cu 15% mai mult decât în 2012” conform doamnei Ana-Maria Dalu, cercetăror al Institutului de Științe ale Educației.

În numele luptei împotriva homofobiei și a discriminării se poate ascunde propaganda homosexuală. Iar aceasta pune presiune asupra valorilor familiei și face rău imaginii și percepției persoanelor lgbt în comunitate. Este motivul pentru care în state precum Lituania activitatea unor ong-uri și finanțarea acestora este reglementată de către autorități iar propaganda este interzisă prin lege.

În acest context Asociația ACCEPT începe derularea în mai multe școli din Muntenia a proiectului „E timpul pentru combaterea discriminării lgbt în liceele din România!” finanțat prin fondurile SEE. În acest proiect 540 de elevi de liceu vor fi supuși unui curs de formare legat de problematica homosexualității (acești copii vor deveni apoi, conform proiectului, activiști în timpul Lunii Istoriei LGBT din februarie 2016) iar 54 de profesori vor fi instruiți în folosirea unui „curriculum anti-discriminare”, program de pregătire a personalului din învățământ în vederea combaterii homofobiei. Scopul declarat al acestui proiect este ca Asociația ACCEPT să argumenteze în fața instituțiilor ce reglementează educația în România necesitatea implementării la nivel național a unei programe educaționale care să instruiască elevii în ceea ce privește homosexualitatea și identitatea de gen.

Un proiect educațional de normalizare a homosexualității  și de supraveghere a atitudinii corpului didactic și nedidactic față de tinerii lgbt. Un fel de poliție civică putem spune. Dragi părinți fiți atenți ce opționale de „educație pentru sănătate” apar în programul copiilor dumneavoastră…

Este de fapt preludiul a ceea ce s-a întâmplat în Germania. Europa este supusă unui val de lobby favorabil ideologiei LGBT iar Germania conform rapoartelor sociologice era încă „homofobă”. Pentru combaterea „homofobiei”, cu sprijinul Partidului Verzilor – Die Grünen și al SPD – socialiștii, s-a dorit implementarea în școlii a "Acceptării", după ce mai multe programe anterioare introduseseră ideea de "Toleranță".

În Germania la ora de biologie sunt deja lecții despre homosexualitate iar noul proiect propune în numele acceptării o ora specială alocată lgbt, în cadrul căreia elevii, inclusiv cei din școlile primare, să fie „reeducați” în spiritul non-discriminării și acceptării. Unul din motivele invocate, ce va apărea probabil și în studiul realizat de ACCEPT, a fost că rata sinuciderii în rândul adolescenților gay este mai mare și este cauzată de discriminarea din partea societății germane. Ceea ce nu menționează acest studiu este că statistica se menține și în unele state americane în care există deja aceste ore.

Programa școlară concepută pentru 2015 era menită să fie implementată în tot învățământul german incluzând și școlile primare. Părinții din landul german Baden-Württemberg s-au mobilizat iar petiția acestora  împotriva programe a strâns peste 200.000 de semnături.

În ceea ce privește România, dacă discursul propagandei homosexuale impune public paradigma normalității, în numele libertății de conștiință statuată de Constituție, orice cetățean din România are dreptul de a nu fi de acord cu aceasta public. Și nu este vorba despre homofobie ci despre dezacordul public față de normalitatea homosexualității. Pentru un creștin acesta înseamnă mărturisirea adevărului credinței sale.

Homofobia a existat în istorie, Hitler a trimis în lagăre mulți oameni pentru acest comportament, aceștia sunt persecutați și spânzurați astăzi în state din Orientul Mijlociu. Aceasta este homofobie și oamenii ar trebui să își unească forțele pentru a descuraja aceste crime. În România însă nu avem o persecuție a homosexualilor iar dezacordul față de  propaganda homosexuală, față de normalitatea homosexualității, nu este homofobie ci exercitarea unui drept constituțional, libertatea de conștiință și credință. Pentru un creștin homosexualitatea este o boală a sufletului.

Veselia gay este de fațadă, în spatele ei existând drame, suferințe, căutări. Dezinhibiția față de această  patimă nu duce nicăieri iar studiile sociologice confirmă acest lucru.

Din punct de vedere creștin există o alternativă. Mărturia creștinilor din diferite colțuri ale lumii este că se poate trăi cu această problemă, această rană se poate vindeca.

Deși botezați, purtăm rănile păcatului originar și moștenim greutăți greu de evaluat. Apoi creștem în condiții pe care nu le alegem. Adeseori nu este vinovat omul de acest libidou special, se dezvoltă poate independent de el, de alegerea sa. Dar suntem vinovați dacă socotim patima ca fiind firea noastră. Patima este o rană a sufletului iar biserica ne pune la îndemână tot ce ne trebuie pentru a lupta cu orice patimă.  Aceasta este mărturia ortodoxiei apostolice, linia spirituală definită de apostolii și de părinții bisericii. Pentru creștini homosexualitatea rămâne o boală a sufletului.

România este o țară cu puternică spiritualitate și cultură creștină confirmată de istorie. Ca cetățeni, creștini și părinți trebuie să mărturisim adevărul despre homosexualitate, din iubire față de aproape.

Fiecare părinte, fiecare profesor de religie, fiecare dascăl poate să ofere mărturisitor copiilor și tinerilor alternativa spirituală de luptă cu această tară a sufletului. Repet, realitatea spirituală a bisericii ne arată că nu există patimă care să nu poată fi depășită în Hristos.