ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fisa medicala pentru permis era un vis urat pentru multi dintre cei care aspirau sa devina conducatori auto. Nenumaratele consultatii, programarile la diferite cabinete, asteptatul pe holurile nu tocmai prietenoase din policlinici, la care se mai adauga deseori si un personal blazat si indispus, iti taiau din entuziasm. Intre timp, lucrurile s-au schimbat. Acum nu mai este nevoie sa te invoiesti de la sef zile la rand, sa iti iei concediu sau sa iti reprogramezi toata agenda din cauza incertitudinii orelor aferente consultatiilor. 

Serviciile medicale moderne se bazeaza pe profesionalism si respect fata de fiecare pacient in parte. Se stie cat de important este timpul in Era in care traim, iar de multe ori pare insuficient pentru a indeplini toate sarcinile. Insa atunci cand ziua iti este data peste cap din cauza ignorantei diversilor terti, puterea de a-ti pastra calmul si autocontrolul devine o provocare. 

Partea buna e ca personalul medical modern a inteles bine acest aspect si incearca sa duca la un nivel civilizat colaborarea dintre cadrele medicale si persoanele fizice care apeleaza la serviciile lor. Iata de ce in prezent nu mai este o corvoada sa obtii fisa medicala permis

Obtine fisa intr-o singura zi, in aproximativ o ora!

Totul este stabilit ca la carte! Nu exista interese ascunse, costuri neprevazute, neintelegeri sau alte impedimente in calea obtinerii fisei auto. Lista investigatiilor pe care va trebui sa le faci este clara, iar documentele cu care va fi nevoie sa te prezinti sunt specificate de la inceput. Asa ca, apeleaza fara nicio reticenta la clinica pe care o preferi si solicita o programare pentru a obtine fisa medicala pentru permis. 

Ai posibilitatea sa iti stabilesti data intalnirii telefonic sau prin email, in ultimul caz trebuind sa astepti confirmarea programarii in urma unui apel pe care il vei primi de la clinica. Totul se desfasoara rapid, fara intarzieri. 

La data fixata, mergi cu incredere la receptia clinicii si prezinta documentele obligatorii care ti-au fost solicitate, precum:

    • Buletinul sau Cartea de identitate;
    • Fisa de scolarizare, daca este cazul;
    • Adeverinta de la medicul de familie in care sa se mentioneze daca figurezi cu boli cronice;
    • Scrisoarea medicala eliberata de medicul diabetolog, in care sa fie trecute diagnosticul, tratamentul si recomandarea de a fi apt pentru a conduce, asta in cazul in care suferi de diabet de tip I;
    • Ochelarii de vedere, daca ai prescriptie medicala pentru ei.

Dupa verificarea si inregistrarea documentelor, vei fi condus spre cabinetele la care va urma sa fii consultat. In mai putin de o ora, vei bifa toate vizitele la cabinetele indicate pentru a valida fisa medicala pentru permis. Nu se recolteaza probe de sange, nu ai sa vezi ace sau seringi si cu siguranta nu te va lua cu lesin la intrarea in cabinete. Iata si lista cu investigatiile medicale pe care va trebui sa o parcurgi!
 
    • Oftalmologie;
    • ORL;
    • Ortopedie;
    • Medicina interna;
    • Neurologie;
    • Psihiatrie;
    • Pneumologie (doar pentru grupa 2 - conducatori auto ai autovehiculelor din categoriile C, CE, C1, C1E, D, DE, D1 si D1E);
    • Aviz psihologic (pentru scolarizarea auto).

Aminteste-ti sa te uiti la ceas. A trecut o ora? Garantat, nu! La finalul cursei, daca vei fi considerat apt pentru a conduce, vei primi fisa medicala permis. Iata cum, in mai putin de o ora, fara modificari in programul tau, fara nervi si stres, ai obtinut documentul care iti permite continuarea drumului spre permisul auto. Te-ai gandit unde vei calatori prima data ca sofer?