ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cătălin Hideg, denunțătorul lui Florian Coldea, a făcut noi afirmații explozive: "Pe judecătorul Mustață l-au omorât"

„Nu mi-a fost frică nici atunci și nici acum. Am făcut-o în cunoștință de cauză, pentru că până la urmă mi-am dat seama că eu pot să fiu tot la fel de înșelat cum au fost și foarte mulți prieteni de-ai mei de-a lungul timpului care și-au pierdut afacerile.

Ați văzut situația judecătorului Mustață, care ulterior l-au și omorât, dacă mă întrebați pe mine, pentru că un prieten foarte bun de-al meu chiar a stat în celulă cu el până în ultima clipă, înainte să-l ducă la Giurgiu și ăsta este modus operandi", a spus Cătălin Hideg, potrivit Antena 3.

Mai mult acesta a explicat și cum a ajuns să se cunoască cu un afacerist chinez și ulterior cu Coldea. 

"L-am cunoscut cu doi ani în urmă. Acolo l-am cunoscut pe domnul Coldea datorită unei întâmplări care a fost în ziua aceea.

Domnul Coldea a venit să se întâlnească cu un prieten de-al meu din Emirate, iar la sfârșit, domnul chinez m-a scos afară la ieșire și am avut această discuție de 2-3 minute. Eu nu am știut de problemele penale ale domnului chinez. Habar n-am avut despre acest lucru.

Eu l-am cunoscut prin intermediu unui prieten din Constanța care mi l-a recomandat, deoarece eu doream să import din China niște echipamente medicale, iar domnul, fiind președintele Camerei de Comerț, l-am solicitat să mă ajute cu o intermediere legată de compania cu care eu voiam să intru în afaceri", a mai spus Cătălin Hideg, după audierile la DNA. 
 
 
 
Cătălin Hideg: "Foștii șefi SRI au relație directă cu Kovesi"

„Am știut cine sunt pentru că ei sunt de notorietate în România. Foarte mulți oameni au apelat la servicii lor, după cum o să și vedeți în curând, cred că și alte multe denunțuri. Toată lumea spunea că acest grup este singurul în stare să-ți rezolve probleme din justiție. Acești oameni sunt singurii care îți pot optimiza problemele pe care tu le ai și sunt și cei care au o relație directă cu doamna Kovesi, pentru că noi aici ne-am concentrat numai pe acest grup. Dar din acest grup eu vă spun că face parte și doamna Kovesi, cum a făcut și când era înainte în această clădire.

Nu m-am dus eu de bunăvoie. Pur și simplu am fost luat cumva mai mult de mână, să merg să vorbesc cu ei, să-mi spună dacă sunt în stare sau nu să-mi rezolve problema.

Nu au rezolvat nimic, dimpotrivă! Din moment ce nu puteam să plec de șase luni, din momentul în care semnasem primul contract cu ei. Eu nu am putut pleca, n-am putut să îmi deblochez afacerile din Emirate, conturile bancare și n-am putut să le efectuez plățile. Dar sunt pregătit de o confruntare cu ei. În acest moment ancheta este în derulare. Nu pot să vă dau detalii.(...)

A fost prezent un singur avocat care am înțeles că reprezintă trei persoane. Pentru mine e de neînțeles. Eu când am fost acuzat și am fost inculpat n-am avut voie să vorbesc cu 12 persoane. Dacă eu vorbeam cu unul din avocații oricăruia din aceia cu care nu aveam voie să comunic, eram pasibil de arestare.”, a mai consemnat omul de afaceri șantajat de Clanul Coldea.
 
 
Cine a fost judecătorul Mustață
 
Judecătorul Stan Mustață este una dintre victimele Statului Paralel condus de Laura Codruța Kovesi și Florian Coldea, sub îndrumarea lui Traian Băsescu. Magistratul care se ocupa de dosarele penale de la Curtea de Apel București a murit în închisoare, după ce a fost condamnat la 8 ani și 6 luni de detenție pentru luare de mită și constituirea unui grup infracțional. El a fost arestat în aprilie 2014 și s-a stins din viață în august 2018, a scris Realitatea.net, care detaliază cazul:
 
Magistratul a murit cu zile, după ce a fost plimbat între penitenciarele Rahova, Giurgiu și Jilava și dintr-un spital în altul, timp de cinci săptămâni. La capătul acestui „traseu al morții”, medicii de la Spitalul Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila” au fost nevoiți să constate decesul judecătorului și au sesizat autoritățile după ce au văzut cum a fost tratat.
 
Medicii care l-au tratat ultima oră pe Mustață au constatat că suferea de o insuficiență renală cronică. Fostul judecător avea o cangrenă la picior pentru care a fost operat de urgență și imediat i s-a făcut dializă. După circa două ore și jumătate, Stan Mustață a intrat în stop cardio-respirator. În ciuda manevrelor de resuscitare, fostul magistrat nu a mai putut fi salvat.
 
Imediat după moartea judecătorului Mustață, Parchetul de pe lângă tribunalul București a anunțat că a deschis un dosar penal pentru moarte suspectă. Ancheta a fost preluată ulterior de procurorii de la parchetul de pe lângă Curtea de Apel București, iar o concluzie nu a fost trasă nici după aproape 6 ani de la moartea fostului magistrat.