ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cătălin Ivan, candidat la alegerile prezidențiale din partea partidului Alternativa pentru Demnitate Națională., a declarat, joi, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu”, că președintele Klaus Iohannis blochează numirea comisarului european din partea României din cauza intereselor străine. El susține că, cel mai probabil, Iohannis îl va desemna în final pe Siegfried Mureșan premier, fiind „omul Germaniei”, informează Mediafax.

„Klaus Iohannis blochează acum numirea comisarului dintr-un calcul foarte simplu, interesele străine îi spun că în momentul în care Klaus Iohannis are propriul guvern va numi un comisar agreat de cei din afară. Eu aș pune pariu că nu va fi Orban cel care va ajunge premier, ci eventual Siegfried Mureșan. Acesta este omul Germaniei la Bruxelles, nu omul României. În primul mandat am fost acolo, vă spun ca europarlamentar. Mureșan a venit de la Berlin, nu de la București, a fost neinspirat pus de Băsescu pe listă, probabil tot la cerința celor de acolo, a ajuns în Parlamentul European, al dooua zi a fost numit purtător de cuvânt al PPE, cel mai mare grup politic din PE. Un om fără experiență, era clar că nu a fost pus de România”, a declarat Cătălin Ivan, la emisiunea „Gândurile lui Cristoiu.

Ivan a adăugat că Iohannis vrea un Guvern agreat de Germania, și un comisar european agreat tot de Germania.

„Acest -Guvern al meu-, Guvernul lui Klaus Iohannis, e unul pus tot de afară. Interesele sunt ca în România să existe un guvern agreat de Germania, cu un comisar agreat de Germania, pentru că și la Bruxelles sunt jocuri de putere foarte multe. Cam acestea sunt interesele lui Klaus Iohannis. Toți ceilalți, dacă îi luăm rând pe rând, veți vedea că nu au legptură cu România, ci cu polițe care le au de plătit și frustrări din trecut. Atfel România intră în criză politică în plină campanie electorală. Vine iarna, iarna sunt multe probleme. Noi nu avem guvern, buget sau o majoritate care să dea un guvern”, a adăugat Ivan.
 
Jurnalistul Dan Andronic îl acuza pe europarlamentarul român Siegfried Mureșan, într-un articol din EVZ,  că se rușinează cu prenumele său românesc, Vasile, preferându-l doar pe cel „teutonic”. Andronic arăta că pentru Mureșan „traseismul este o virtute”, intrând în 2014 în Parlamentul European pe listele PMP, fără a avea o zi de vechime în partidul condus la aceea vreme de Elena Udrea, iar  la europarlamentarele din mai a  candidat pe listele PNL.