ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a afirmat că orice stat care a intrat în Uniunea Europeană a cedat suveranitate, potrivit RostOnline.

Declarațiile pe tema suveranității au fost făcute duminică seară, în cadrul emisiunii „Dosar de politician”, la B1TV.

Întrebat dacă și-a pierdut România suveranitatea pe chestiuni judiciare odată cu intrarea în UE, ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a răspuns:

Orice stat care a intrat în Uniunea Europeană a cedat suveranitate. Orice stat membru, de la Germania, până la România, a cedat suveranitate”.


Mai mult, Predoiu a spus că acest lucru este prevăzut și la nivel de constituționalitate:

„ Evident. Uitați-vă în Constituție. În momentul în care tu accepți că aplici dreptul european cu prevalență, sigur că sunt nuanțe, sunt și alte articole care sunt interpretabile, dar ți-ai asumat să cedezi o parte de suveranitate. Nu vrem să ne aducem aminte despre lucrul acesta sau ce? E valabil pentru orice stat membru al Uniunii Europene”.


Totuși, Constituția României îl contrazice pe ministrul Justiției:

Art.2 Suveranitatea

(1) Suveranitatea națională aparține poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice și corecte, precum și prin referendum.

(2) Nici un grup și nici o persoană nu pot exercita suveranitatea în nume propriu.