ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Ca și în cei 26 de ani de carieră, Cătălina Ponor, triplă campioană olimpică, cu 5 medalii la Jocuri, tot atâtea la Mondiale și 13 medalii la Europene, a cucerit și la concursul de retragere, sâmbătă, la ''Abierto Mexicano de Gimnasia'', desfășurat la Ciudad de Mexico, în sala Juan de la Barrera'', medaliile de aur la exercițiile de la bârnă și sol, aparatele ei favorite, precum și argint la individual compus, scrie Agerpres.

Competiția mexicană, demonstrativă, la care a fost prezent și un alt gimnast român, Vlad Cotuna, s-a transformat, practic, într-o manifestare de simpatie pentru marea gimnastă româncă, participantă la 3 ediții ale Jocurilor Olimpice, cu o evoluție de excepție la JO de la Atena, unde a primit de 3 ori laurii olimpici pentru tot atâtea medalii de aur.

După concurs, Cătălina Ponor a scris un mesaj emoționant pe Facebook:

„Și așa am încheiat o carieră de 26 de ani!
Mulțumesc domnul Lucian Sandu pentru faptul că ați fost lângă mine timp de 15 ani și ați rămas până la final fără să mă dezamăgiți. Mulțumesc tuturor celor care ați stat alături de mine și pentru toată încurajarea și suportul acordat! Mulțumesc Mexic pentru toată iubirea pe care am primit-o azi la concurs. Mâine urmează Gala și partea cea mai frumoasă în care toți ne distrăm și lumea ne poate vedea și altfel decât în competiții! Vă mulțumesc și vă iubesc!”

Născută la Constanța pe 20 august 1987, Cătălina Ponor a început gimnastica la mai puțin de 5 ani, fiind descoperită de antrenorul Matei Stănei. Suplă (1,61 m, 50 kg), frumoasă, cu o distincție a mișcării care i-au adus admirația iubitorilor sportului peste tot în lume, cea supranumită "Laleaua Neagră" a fost un model de abnegație și ambiție la nivel înalt, concurând cu rezultate excepționale timp de mai bine un sfert de secol.

Cele 23 de medalii la marile competiții, un veritabil record, în condițiile în care la feminin sunt doar 4 aparate, au încununat talentul ieșit din comun al unei sportive de referință, îndelung șlefuit în școala românească de gimnastică de tehnicieni precum Octavian Bellu și Mariana Bitang, dar și Lucian Sandu, atent secundant al ei în marile ocazii.