ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cu o lungime de 23,8 m și o înălțime de 17,1 m, Catedrala Mântuirii Neamului deține cel mai mare iconostas din lume, anunță Academy of World Records, potrivit Basilica.ro.

Mozaicul, realizat din tesere fabricate în atelierul Orsoni din Veneția, alături de cele 45 de icoane realizate în stil bizantin și așezate pe 4 registre plus catapeteasma care va fi acoperită cu mozaic pe ambele părți, care vor însuma un total de 800 de metri pătrați de pictură în mozaic, va fi cea mai mare colecție interioară de picturi în mozaic, aproximativ 25.000 mp. Doar reprezentarea Maicii Domnului(Platyera) are 16 metri de la bază până la vârful aureolei.

Pentru realizarea iconoclastului Catedralei din București, o echipă formată din peste 45 de specialiști în mozaic și frescă a lucrat timp de 10 luni. Liderul acestei echipe este Daniel Codrescu, informează site-ul Academiei Recordurilor Mondiale.

Catedrala este dedicată Înălțării Domnului Hristos, care în România este sărbătorită ca Ziua Eroilor, și Sfântului Apostol Andrei, protector al României. Catedrala a fost sfințită la 25 noiembrie 2018 de Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului Bartolomeu I, Patriarhul Daniel al României și Mitropolitul Hrisostomos (gr) din Patras de la Biserica Ortodoxă Greacă, a mai precizat Academia Recordurilor.