ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Patriarhul Daniel a anunțat că lăcașul de cult va fi sfințit pe 1 decembrie 2018. În acest moment, Catedrala este construită în proporție de 70 la sută.

După ce termenul de finalizare a construcției Catedralei Mântuirii Neamului a fost schimbat de două ori până acum, Patriarhul Daniel a venit cu o dată sigură. Cel mai grandios proiect al Bisericii Ortodoxe Române va fi inaugurat în anul centenarului Marii Uniri, chiar pe 1 decembrie, de Ziua Națională.

”În mod deosebit, mulțumim tuturor celor care au sprijinit până acum și celor care vor sprijini, prin cuvânt și faptă, moral și financiar, construirea Catedralei Mântuirii Neamului pentru ca aceasta să poată fi sfințită la 1 decembrie 2018, când se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire a românilor într-un stat independent. Această Catedrală este în același timp o necesitate practică și un simbol al credinței, libertății și demnității poporului român”, a afirmat Patriarhul Daniel în Pastorala Învierii.
 
Șantierul pentru cea mai mare construcție religioasă din România a început la finalul anului 2010, iar anul trecut, când catedrala era ridicată în proporție de 60%, se cheltuiseră 46 de milioane de euro. Acum urmează cea mai grea parte a construcției - turlele și acoperișul, pentru care costurile estimate sunt de cel mult 45 de milioane de euro.

Aproximativ 300 de muncitori lucrează, zi și noapte, în schimburi, să ridice impresionantul lăcaș de cult. Catedrala va avea 120 metri lungime și tot atâția în înălțime. A fost proiectată să reziste la seisme de peste 8,5 pe scara Richter, iar când va fi gata va putea găzdui 5.000 de credincioși.