ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice sumă este binevenită. Doamne, ajută!

În Săptămâna Luminată, voluntarii Paraclisului CMN au continuat misiunea de sprijinire a unor spitale din București, prin donații financiare sau cu aparatură medicală necsară. Vineri a venit rândul Centrului de transfuzii al Spitalului Militar să primească vizita voluntarilor Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului, care au donat un frigider de tip bancă de sânge model BBR 270W în valoare de 15.000 lei, anunță Basilica.ro.

Aparatul medical este destinat să răspundă unor cerințe stricte pentru stocarea sângelui și a componentelor din sânge. Frigiderul are o capacitate de 96 pungi de sânge a 450 ml fiecare.

Voluntarii Paraclisului CMN au devenit deja cunoscuți pentru acțiunile lor în diverse spitale, prin donațiile făcute dar și pentru implicarea în numeroase acțiuni social-filantropice între care și Campania „Donează Sânge, Salvează o viață”.

Conform bilanțului prezentat de coordonatorul Alina Scurtu la împlinirea a doi ani de activitate a voluntarilor Paraclisului CMN, din 2016 până în prezent, în cadrul campaniei au fost recoltate peste 10 tone de sânge, ceea ce face ca Patriarhia Română să fie instituția cu cea mai mare contribuție adusă la creșterea numărului donatorilor de sânge.

Donații către Spitalul Militar în valoare de 36.500 lei

Voluntarii coordonați de Părintele Ciprian Grădinaru nu sunt la prima acțiune de acest gen. Luna trecută au donat aceleiași instituții un aparat medical în valoare de 4.550 euro, și anume un agitator de trombocite model Nuve PN 300.

Transfuzia de trombocite este utilizată în special în domeniul oncologic, pentru refacerea nivelului trombocitar al bolnavilor care urmează tratamente cu citostatice, dar și în ortopedie, în transplantul de organe, sau în alte intervenții chirurgicale.

Donațiile îndreptate către Centrul de transfuzii al Spitalului Militar au însumat până în prezent  36500 lei.


190.000 euro, aparatura medicală donată de Patriarhia Română în ultimii trei ani

Conform basilica.ro, 190.000 euro este valoarea la care se ridică aparatura medicală donată de Patriarhia Română în ultimii trei ani. Aceste acțiuni caritabile îndreptate către mai multe unități spitalicești din Capitală și provincie au fost posibile cu sprijinul voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

Prin aceste donații Biserica Ortodoxă Română dovedește, contrar unor poziții exprimate în presa autohtonă, faptul că nu rămâne indiferentă la suferința aproapelui. Sprijinirea actului medical este o preocupare constantă a Bisericii care, împreună cu medicii, conlucrează pentru vindecarea și alinarea suferințelor celor bolnavi.

Patriarhia Română a donat dispozitive medicale pentru douăzeci de spitale din țară

În 20 august 2015, părintele arhimandrit Ciprian Grădinaru, împreună cu voluntarii de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, a donat aparatură medicală spitalelor bucureștene Grigore Alexandrescu, Elias și Marie Curie.

Primele două au primit câte un aparat pentru măsurarea transcutanată a bilirubinei de tip JM105, în valoare de 15.748 lei fiecare. Spitalului clinic de urgență pentru copii „Maria Sklodowska Curie” i-a fost donat un aparat Consola ILA activve, sistem complet funcțional cu trolley, înlocuitor de plămâni, singurul de acest tip din Europa de Est.

Un an mai târziu, în aprilie 2016, voluntarii Paraclisului CMN au oferit Spitalului „Grigore Alexandrescu” din București, Secția Clinică Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) Nou Născuți, două Seringi Automate Alaris dedicate pentru neonatologie, o pompă Volumetrică Alaris, precum și consumabile.