ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În urmă cu 10 zile am adresat presedintelui CNSAS cererea de mai jos.

From: Valerian Stan [mailto] 
Sent: Tuesday, June 4, 2019 3:57 PM
To: office@cnsas.ro
Subject: de la Valerian Stan

Domnului Constantin Buchet
Președintele Colegiului CNSAS

Domnule Președinte,

Numele meu este Valerian Stan.

În ultimele săptămâni în spațiul public au existat informații (provenind inclusiv de la un fost membru al Colegiului CNSAS) din care rezultă indicii temeinice că d-l Dacian Cioloș, fost prim-ministru al României, a fost implicat în acțiuni de poliție politică. Informațiile au fost confirmate practic ca atare de către d-l Dacian Cioloș.

Față de cele de mai sus, vă solicit:

1.-verificarea calității de colaborator sau lucrător al Securității a d-lui Dacian Cioloș, care în prezent deține funcția de președinte al Partidului Libertății, Unității și Solidarității 
Pe timpul cât a avut calitatea de militar în termen în cadrul Trupelor de Securitate, d-l Dacian Cioloș a îndeplinit misiuni de supraveghere și pază a domiciliului dizidentei anti-comuniste Doina Cornea și a căilor de acces la acesta, în special pentru a-i împiedica pe diplomații străini, dar și pe cetățenii români, să ia legătura cu dizidenta anti-comunistă. Consider că este mai mult decât rezonabilă presupunerea că asemenea misiuni au constat inclusiv în furnizarea de către d-l Dacian Cioloș către organele de Securitate de „informații care vizat îngrădirea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului” – atât ale dizidentei anti-comuniste cât și ale persoanelor cărora li s-a interzis să o viziteze. În aceste condiții, apreciez că sunt întrunite condițiile pentru constatarea calității de colaborator al Securității, astfel cum aceste condiții sunt stabilite prin art 2 lit b) din OUG nr 24/2008 privind accesul la propriul dosar și deconspirarea Securității.

2.-să-mi fie comunicate, în fotocopie și cu anonimizarea datelor cu caracter personal, declarațiile pe proprie răspundere pe care d-l Dacian Ciloș le-a depus, conform art 5 alin (1) din OUG nr 24/2008, la numirea în funcțiile de comisar european (2010), de prim-ministru al României (2015), respectiv cu ocazia candidaturii la alegerile europarlamentare (2019), declarații privind colaborarea sau necolaborarea acestuia cu Securitatea.

Vă mulțumesc,
Valerian Stan.