ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Localnicii din Izvoarele sunt din nou în alertă după ce o nouă serie de cutremure a început în zonă. 

După ce peste 300 de cutremure, care au avut loc în 2013, i-au băgat în sperieţi şi le-au distrus casele, oamenii povestesc că de o lună de zile trăiesc acelaşi coşmar.

Mai mulți localnici au povestit că duminică au avut loc trei sau patru astfel de cutremure, care, spun ei, sunt provocate de forările din zonă şi nu din cauze naturale, aşa cum au pretins specialiştii după săptămâni întregi de studii, informează Viața liberă.
 
"A fost o zgâlţâială zdravănă. A bubuit din pământ şi apoi s-a dus un ecou în sus aşa”, ne-a povestit o localnică. "Se aude un huiet şi după aia se mişcă pereţii. De vreo două - trei ori l-am simţit. Mă sperie pentru că mi-a crăpat casa. E nouă şi crapă. Eu cred că de la sonde ni se trage. Scot petrol şi bagă apă”, ne-a povestit un alt localnic.

Speriaţi, oamenii au anunţat autorităţile, care promit că vor face toate cele necesare pentru a-i ajuta. "Duminică, în jurul orei 13,00, o bubuitură puternică s-a auzit din nou în sat. Vom monitoriza situaţia şi vom anunţa specialiştii de la Fizica Pământului. Am un băiat care monitorizează deja şi mi-a spus şi el de bubuitura de duminică, care a fost ca cea din 2013. Vom cere informaţii de la INFP şi îi aşteptăm să vină să monteze alte aparate, în zona şcolii, şi să poată studia mai bine fenomenul”, ne-a explicat primarul Ion Neculau.  

În 2013, specialiştii de la Institutul Naţional de Fizica Pământului au făcut un raport în care au concluzionat că seismele au avut cauze naturale.