ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Au trecut trei ani de la incendiul care a devastat o parte din Catedrala Nôtre-Dame din Paris. Nici până acum nu s-a stabilit cu exactitate ce anume a provocat declanșarea flăcărilor, informează Știrile TVR
 

Anchetatorii au urmărit mai multe piste care s-ar fi putut afla la originea incendiului, printre care un rest de la o țigară rămasă aprinsă, un scurtcircuit sau o conexiune electrică defectuoasă.

În 2019, prima suspiciune a fost legată de niște muncitori care ar fi încălcat interdicția de a fuma în interiorul șantierului. Ipoteza a fost negată vehement de reprezentanții companiei de construcții. În general, anchetatorii merg pe ideea că focul nu a fost pus intenționat, ci că a izbucnit accidental.
 
Citiți și: Miracolul de pe acoperișul Catedralei Notre Dame. Zeci de mii de albine au supraviețuit focului și fumului toxic

Sute de credincioși catolici s-au reunit în Vinerea Mare pentru a se ruga și a cânta în fața catedralei Notre-Dame din Paris, la exact trei ani după ce acoperișul monumentului a fost distrus într-un incendiu devastator. Momentan, lăcașul de cult este închis pentru restaurare, informează și agenția Reuters, citată de Agerpres

Câteva sute de persoane s-au adunat vineri, 15 aprilie 2022, pe Île de la Cité, o insulă din fluviul Sena, pentru a asculta slujba la umbra macaralei și a schelelor care au învelit catedrala datând din secolul al XII-lea după incendiul din 2019.

„Credem că ești aici cu noi, alături de noi, pentru a ne reda pacea în mijlocul furtunii”, s-a rugat rectorul catedralei, Patrick Chauvet, pe esplanada din fața celebrului monument.

Preotul catolic a oficiat slujba religioasă alături de arhiepiscopul Georges Pontier, care administrează temporar Arhidioceza Parisului, după ce Michel Aupetit a demisionat anul trecut.

O altă slujbă este programată să se desfășoare pe esplanada din fața catedralei în ziua Paștilor catolice, care vor fi sărbătorite duminică, 17 aprilie 2022.

Catedrala Nôtre-Dame este unul dintre cele mai îndrăgite simboluri ale Parisului și unul dintre cele mai importante obiective turistice din lume.