ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O femeie de 35 de ani, din localitatea Tismana, a ajuns la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, marți, 22 august, acuzând dureri abdominale, iar medicul i-a pus diagnosticul de hernie intestinală, relatează Libertatea.

Potrivit sursei, femeia nu știa despre sarcină, dar unul dintre medicii de la spital o acuză că știa, dar i-a mințit pe medici că are ciclu menstrual și ia pastile anticoncepționale. Acesta mai susține, sub anonimat însă, că pacienta avea totuși și o afecțiune abdominală, o eventrație care necesita intervenție chirurgicală.

Femeia a fost dusă imediat în sala de operație după consultație, fără ca medicii să își dea seama că este gravidă în luna a noua, iar durerile acuzate erau de fap dureri provocate de travaliu.

După ce i s-a făcut anestezia, medicul a intervenit pentru scoaterea intestinului afectat, iar atunci a realizat că femeia este însărcinată.

A fost chemat imediat medicul specialist pentru efectuarea operației de cezariană, iar femeia a născut o fetiță de 3,2 kilograme. Mai are acasă fete gemene, în vârstă de 16 ani.

Pacienta este internată în prezent la Secția ATI, iar nou-născutul la Secția Neonatologie, starea de sănătate a celor doi fiind bună.

Conducerea unității medicale le-a cerut explicații medicilor implicați în acest caz și a declanșat o anchetă internă. Și poliția a demarat cercetări în acest caz.